Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ – Η έκπληξη στην πρόθεση ψήφου και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

Με 29% στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα με μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά πρώτος στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος, βρίσκεται στην τρίτη, στην δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση, o νυν πρωθυπουργός είναι με διαφορά πρώτος, με ποσοστό 28,9% ενώ δεύτερος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 7,7%. Στην τρίτη θέση έρχεται ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7,4%.

Η δημοσκόπηση έγινε για το OPEN, και δείχνει κυριαρχία Μητσοτάκη, κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ανοδική πορεία του Κυριάκου Βελόπουλου.  Σε αποδρομή βρίσκονται οι Σπαρτιάτες, μένοντας εκτός Βουλής και Ευρωβουλής. Οριακά παίρνει το εισιτήριο για να γίνει κοινοβουλευτικό κόμμα η Νέα Αριστερά, ενώ πάνω από το 1% εμφανίζεται η «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Tα ίδια ποσοστά με τον Ιανουάριο καταγράφει η ΝΔ, ενώ κέρδη εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει νέες απώλειες στον απόηχο του επεισοδιακού συνεδρίου του, που έληξε με επικράτηση των συμμάχων του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 41,2% εκείνων που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι την επόμενη μέρα το κόμμα θα είναι αποδυναμωμένο, ενώ μόλις το 32% προβλέπει ότι θα ενισχυθεί.

Πρώτη και με διαφορά η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Μεγάλη διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για το OPEN. Η ΝΔ συγκεντρώνει 29%,το ΠΑΣΟΚ 11% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10.1%.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν:

ΚΚΕ: 7%  Ελληνική Λύση: 7,8%  Νίκη: 2,5%  Πλεύση: 2,3% Σπαρτιάτες: 2%

 Εξεταστική για Τέμπη

Καμία αισιοδοξία δεν φαίνεται πως έχουν οι Έλληνες για την εξεταστική επιτροπή που ασχολείται με το δυστύχημα των Τεμπών. Σύμφωνα με την έρευνα, οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν απαισιόδοξοι για το ότι θα βγει κάτι από την επιτροπή ενώ μόλις το 5,3 ήταν αισιόδοξοι. Μάλλον αισιόδοξοι δήλωσαν το 12,4% ενώ μάλλον απαισιόδοξοι δήλωσαν το 24,8%.

Πρόβλημα η ακρίβεια

Σταθερός βραχνάς για τα ελληνικά νοικοκυριά είναι η ακρίβεια, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για το OPEN. Συγκεκριμένα από τους ερωτηθέντες, το 53,5% απάντησε πως η ακρίβεια, ενώ ακολουθεί η υγεία με 31,3%. Το ύψος των εισοδημάτων είναι πιο κάτω με 20,6% ενώ η Παιδεία στο 17,3%.

Δεν άρεσε η παρέμβαση Τσίπρα

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε η δημοσκόπηση της MRB για τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα το 47,2% του συνολικού δείγματος δήλωσε πως ήταν άστοχη η παρέμβαση του ιστορικού ηγέτη πριν από το συνέδριο.

Διαφορετική γνώμη έχουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταλληλότερος πρωθυπουργός» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο νυν πρωθυπουργός είναι με διαφορά πρώτος με 28,9% ενώ δεύτερος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με το ισχνό 7,7%. Ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7,4% είναι τρίτος και με ποσοστά που ανεβαίνουν διαρκώς, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ