Δημοσκόπηση Alco: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη

Στις 17 μονάδες ανέρχεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Alco και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,3% έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,8%, το ΚΚΕ με 7,7%, οι Σπαρτιάτες με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7% και η Νίκη με 2,5%.

Στην ερώτηση, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία, ποια θα λέγατε ότι είναι η εικόνα σας για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες απάντησαν: 40% χειρότερη, 17% το ίδιο κακή, 14% καλύτερη, 12% το ίδιο καλή. Ένα ποσοστό 17% απάντησε Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ.

Στο ίδιο ερώτημα που έγινε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% απαντά ότι η εικόνα είναι καλύτερη, το ίδιο καλή λέει το 29%, χειρότερη απαντά το 23%, το ίδιο κακή λέει το 2% των συμμετεχόντων στην έρευνα. Ποσοστό 9% επέλεξε την απάντηση ΔΞ/ΔΑ.

Ως προς τα πού πρέπει να κινηθεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το 56% των ερωτηθέντων απαντά προς την Κεντροαριστερά. Το ίδιο πιστεύει και το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στην κακοκαιρία Daniel και τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού, το 49% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε σε ποσοστό 49% ότι ο κρατικός μηχανισμός  λειτούργησε «καθόλου ικανοποιητικά», το 27% «λίγο ικανοποιητικά», το 19% «αρκετά ικανοποιητικά», ενώ το 2% «απαντά πολύ ικανοποιητικά».

Στο ίδιο ερώτημα που απευθύνθηκε στους κατοίκους της Θεσσαλίας, η οποία επλήγη σφοδρά από την προηγούμενη κακοκαιρία, το 51% απαντά «καθόλου ικανοποιητικά» και το 21% «λίγο ικανοποιητικά». Το 22% των ερωτηθέντων λέει «αρκετά» και το 5% «πολύ».

Ως προς την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel, οι πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι σε ποσοστό 68% έναντι 20% που δηλώνει «όχι».

Στο ίδιο ερώτημα, οι κάτοικοι της Θεσσαλίας εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 75% έναντι 12% που απαντά «όχι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ