Δήμος Πειραιά: Ο Γιάννης Μώραλης παρουσίασε τους 200 υποψηφίους του συνδυασμού του

Την ομάδα των 200 υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, οι οποίοι διεκδικούν την ψήφο των Πειραιωτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, παρουσίασε νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας ο δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία δεκάδων Πειραιωτών.

«Αυτό που πιστεύω εγώ ότι άλλαξε στον Πειραιά, είναι το κλίμα, είναι η αισιοδοξία του κόσμου ότι ο Πειραιάς πλέον έγινε εξωστρεφής. Γιατί ο Πειραιάς αλλάζει, τον εμπιστεύονται οι επενδυτές, βλέπουν την πρόοδο. Πιστεύω ότι όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία εννέα χρόνια, συντείνουν στο να αποκτήσει ο Πειραιάς μια αισιοδοξία πλέον, μια εξωστρέφεια και να βλέπει ο πολίτης ότι κάθε χρονιά, ο Πειραιάς θα είναι μια καλύτερη πόλη», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μώραλης στην κατάμεστη αίθουσα στο ΣΕΦ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Πειραιά, τόνισε πως όταν βγήκε ο συνδυασμός ‘Πειραιάς Νικητής’, την περίοδο 2014-2019, ήταν την πιο δύσκολο περίοδο της χώρας «όχι μόνο για την Ελλάδα, με την μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά τη μεταπολίτευση και πιο μπροστά, μια παγκόσμια πανδημία με τα γνωστά προβλήματα και αποτελέσματα, έναν πόλεμο που επηρεάζει με την αύξηση των τιμών, όχι μόνο τα νοικοκυριά αλλά και το δημόσιο και τους δήμους. Άρα δεν είχαμε μια χρονιά, να δουλέψουμε απερίσπαστα στον Πειραιά, αλλά έπρεπε μονίμως να παλεύουμε με εξωγενή προβλήματα, εξωγενείς παράγοντες που μας φέρνανε τουλάχιστον καθυστερήσεις.»

Μώραλης: «Γνωρίζουμε τα προβλήματα του Πειραιά»

Ωστόσο ο Γιάννης Μώραλης όπως ξεκαθάρισε: «Στον Πειραιά κι εγώ και οι συνεργάτες μου γνωρίζουμε τα προβλήματα, ξέρουμε που είμαστε καλοί, που έχουμε αδυναμίες. Προφανώς ποτέ δεν έχουμε πει ότι τα κάναμε όλα τέλεια. Και πρέπει να βελτιωθούμε, και πιο πολύ να δουλέψουμε, και χρόνους να συντμήσουμε, και να έρθουμε και πιο κοντά στην κοινωνία. Όμως νομίζω ότι τα πράγματα έχουνε πάει αρκετά καλά στην πόλη μας, το μέλλον είναι ακόμη πιο αισιόδοξο , η επόμενη 5ετία θα είναι καλύτερη από την πρώτη, και σε επίπεδο καθημερινότητας, είμαστε η πιο καθαρή μεγάλη πόλη της Ελλάδας, σε επίπεδο καθαριότητας, είμαστε η δημοτική αρχή που έχουμε μια άριστη σχέση με την Εκκλησία μας, τον Μητροπολίτη μας, με τα επιμελητήρια, δικηγορικό σύλλογο, ιατρικό σύλλογο κλπ.»

Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη η δουλειά που γίνεται στον Πειραιά, είναι μια ομαδική δουλειά, με τους τοπικούς και επιστημονικούς συλλόγους, τους παραγωγικούς φορείς. «Αυτό πιστεύω ότι έχει μετρήσει στο να έχουμε γρήγορα ή γρηγορότερα, καλά αποτελέσματα. Ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά, γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό μετράει, ποιος μπορεί και ξέρει να κάνει την δουλειά σωστά και γρήγορα. Είμαι βέβαιος ότι η νίκη θα είναι με τον Πειραιά», κατέληξε με νόημα ο δήμαρχος Πειραιά.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πριν από περίπου εννέα χρόνια, είχαμε μια συνάντηση με ορισμένους επιφανείς Πειραιώτες και μας είπαν ότι πρέπει να κάνουμε κάτι σημαντικό στον Πειραιά για τα χρόνια που έρχονται και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τον δήμο, με τον Γιάννη Μώραλη. Τότε μπορώ να πω ότι ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Δώσαμε έναν μεγάλο, δίκαιο, σκληρό αγώνα, και καταφέραμε να κερδίσουμε. Ορισμένα από εκείνα που είπαμε τότε ότι θέλουμε να κάνουμε στον Πειραιά και πολλοί είχαν τις αμφιβολίες τους, τα πράξαμε. Τον συνδυασμό τον φτιάξαμε μαζί με τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε και συνεργαστήκαμε με πολλούς Πειραιώτες και Πειραιώτισσές οι οποίοι ήθελαν να κάνουν έναν αγώνα με γνώμονα μόνο το συμφέρον του Πειραιά και τίποτε άλλο. Πολλοί από αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους, έχουν εργαστεί σκληρά και έχουμε δει πολύ καλά αποτελέσματα και θέλω να τους ευχαριστήσω γι αυτό, γιατί ήταν επιλογές και άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν ασχοληθεί με τα κοινά και με το δήμο και οπωσδήποτε προσπάθησαν και πέτυχαν το καλύτερο. Με ανθρώπους που αγαπάνε τον Πειραιά δεν φοβόμαστε.»

Απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους και τονίζοντας ότι στα επόμενα χρόνια , πολλά έργα που πρόκειται να ολοκληρωθούν, αναμένεται ν’ αλλάξουν τη ζωή των Πειραιωτών προς το καλύτερο, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι πρέπει να συνεχιστεί ‘το ίδιο μοτίβο’, «όσον αφορά τη σχέση μας με τον Πειραιά, οτιδήποτε το κάνουμε δεν το κάνουμε για προσωπικό συμφέρον αλλά το κάνουμε για τον Πειραιά μας, για να κάνουμε τη διαφορά σε αυτή την πόλη. Οι επόμενες ημέρες θα είναι μέρες που ο καθένας από εμάς θα πρέπει να τρέξει λίγο παραπάνω για να δώσουμε αυτόν τον αγώνα. Ο Γιάννης είναι συνηθισμένος σε αυτά. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι για άλλη μια φορά θα κερδίσουμε για τον Πειραιά μας.»

Τέλος, ο κ. Μώραλης υποδέχτηκε στη σκηνή της αίθουσας, έναν προς έναν τους υποψηφίους και από τις πέντε Δημοτικές Ενότητες του Πειραιά, τους ανθρώπους που αποτελούν όπως είπε έναν αντιπροσωπευτικό μέσο όρο της πειραϊκής κοινωνίας και τους ευχαρίστησε καθώς αφιερώνουν χρόνο προεκλογικά έχοντας αφήσει πίσω τις δουλειές τους, στερώντας ώρες από τις οικογένειές τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ