Κακοκαιρία Daniel: Αυτοψία πάνω από τις πληγείσες περιοχές – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτοψία στις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές, στην Θεσσαλία, έκανε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Συγκλονίζουν τα πλάνα από το ελικόπτερο που δείχνουν χωριά εξαφανισμένα κάτω από την λάσπη και τα νερά που μοιάζουν μάλλον με βάλτο, παρά με τον θεσσαλικό κάμπο, μετά την κακοκαιρία Daniel.

Το ελικόπτερο του ΑΝΤ1 πέταξε πάνω από τον θεσσαλικό Κάμπο, στα 2000 πόδια. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Χωριά ολόκληρα έχουν χαθεί από τον χάρτη. Με δυσκολία ξεχωρίζουν οι στέγες από τα νερά. Τα καλλιεργημένα χωράφια βούλιαξαν κάτω από την λάσπη και το νερό. Η εικόνα θυμίζει έναν ατελείωτο βάλτο.

Πόλεις και χωριά χωρίς ρεύμα και νερό, δρόμοι και σπίτια κατεστραμμένα, χωράφια πλημμυρισμένα και πολίτες άστεγοι, που φιλοξενούνται προσωρινά σε σχολεία και γήπεδα, είναι ο απολογισμός στην πολύπαθη Θεσσαλία, που ολοένα και δοκιμάζεται μετά από το σαρωτικό «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel την περασμένη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, ο Πηνειός συνεχίζει να απειλεί τα Τέμπη και συνοικίες της Λάρισας, ενώ ένα κομμάτι της εθνικής οδού είναι μια αδιάβατη λίμνη. Οι γεωλόγοι υπολογίζουν ότι το νερό που κάλυψε όλη αυτή την περιοχή είναι 2,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Όσο φτάνει το μάτι, όλα είναι καλυμμένα από μια ατελείωτη λάσπη. Η αποξηραθείσα λίμνη Κάρλα έγινε πάλι λίμνη και επανήλθε στις διαστάσεις που είχε το 1962.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ