Δημήτρης Βίτσας: Το πρόβλημά μου είναι ο κ. Κασσελάκης από την στιγμή που δεν εκφέρει σωστά τη «γραμμή» του κόμματος

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη και την ενότητα στη βάση ενός ιδεολογικού πλαισίου μίλησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ,  Δημήτρης Βίτσας,

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βίτσας σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm, αναφέρθηκε στην κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως « Χρειάζεται να πέσουν οι τόνοι αλλά χρειάζεται και να συζητήσουμε σοβαρά, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα ιδιαίτερα από την πλευρά της στενής ομάδας που διοικεί το κόμμα. Δυστυχώς σε αυτό συμβάλλουμε και εμείς οι “κατηγορούμενοι” στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε πρώτα και κύρια το ίδιο το κόμμα αλλά και τον εαυτό μας καμιά φορά ξεφεύγουμε και σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει έλεος.

Ερωτηθείς αν έχουν δώσει ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως  «η ευκαιρία αφορά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, ποιος δίνει αυτή τη στιγμή ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ στο να ξεδιπλώσει την πολιτική του. Ο πρόεδρος του κόμματος μου είναι πολύ συμπαθής, και χθες μιλήσαμε με πήρε τηλέφωνο για να μου πει χρονιά πολλά… Το πρόβλημα το δικό μου δεν είναι ο κ. Κασσελάκης είναι ο κ. Κασσελάκης από τη στιγμή που δεν εκφέρει σωστά τη “γραμμή” του κόμματος. Ισχύει ο στίχος του Σαββόπουλου που λέει “στη γραμμή του κόμματος κάποιος είναι αόμματος” κάποιος μπορεί να πάρει αυτό που λέω και να το κάνει τίτλο. Εμένα πάντως με εκπλήσσει το γεγονός και με στεναχωρεί το γεγονός ότι 70 χιλιάδες άνθρωποι ψήφισαν για πρόεδρο άνθρωπο τον οποίο δεν τον ξέρουμε».

Ο κ. Βίτσας επεσήμανε πως «βεβαίως θέλω να μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν υπάρχει ενότητα για την ενότητα, υπάρχει ενότητα στη βάση ενός πλαισίου είτε ιδεολογικού είτε κύρια -όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ- πολιτικού άρα πρέπει να επιτύχει αυτό το ενιαίο πλαίσιο» και συμπλήρωσε πως «η κατάσταση είναι δύσκολη, το που θα οδηγηθούμε δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να το εκφράσει με σιγουριά. Ας δουλέψουμε πέρα από το όλοι μαζί για τα βασικά προβλήματα, ας δουλέψουμε και μεταξύ μας στη συνδιαμόρφωση θέσεων».

Για το αν μπορεί να συνυπάρξει με την ηγετική ομάδα του κ. Κασσελάκη, ο κ. Βίτσας υποστήριξε πως  «να συνυπάρξουμε ναι, να υποταχτούμε ή τουλάχιστον να υποταχτώ, όχι.  Από εκεί και πέρα έχουμε ένα συνέδριο, θα γίνουν και άλλα συνέδρια μετά από αυτό».

Αναφορικά με το αν υπάρχει περίπτωση να μην φτάσει το θέμα στην επιτροπή δεοντολογίας, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν είναι κάτι το οποίο είναι σε γνώση του» αλλά ο ίδιος θεωρεί δυστυχώς πως θα φτάσουν γιατί «αν όχι ο πρόεδρος του κόμματος σίγουρα η στενή ομάδα γύρω του όπως έχει διαμορφωθεί αποτελείται από ανθρώπους που είναι ίδιον του χαρακτήρα τους τέτοιου είδους αντιπαράθεση. Δεν λέω μόνο τον Π. Πολάκη, σίγουρα λέω τον Π. Πολάκη αλλά λέω και όλους τους άλλους από την υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου μέχρι τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Τέλος, κάνοντας αυτοκριτική και ερωτηθείς αν θα προτιμούσε να μην είχε πει όσα είπε, ο κ. Βίτσας είπε: «Ίσως μερικά πράγματα θα μπορούσα να το πω αλλιώς. Δεν μετανιώνω καθόλου που τα είπα αλλά θα μπορούσαν να ειπωθούν αλλιώς. Τον τελευταίο καιρό πολλά πράγματα τα επενδύω με χιούμορ το οποίο απ’ ότι κατάλαβα παρεξηγείται αυτό τόσο από την ηγετική ομάδα και γίνεται και τροφή εκμετάλλευσης και από κάποιους δημοσιογράφους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ