Δήλωση του Βερναρδάκη για τα ΜΜΕ που θα συζητηθεί

Αίσθηση προκάλεσε μια δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης.

“Μια από τις μεγάλες παθογένειες είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και η κατάχρηση του ρόλου τους” είπε στο πλαίσιο της συζήτησης του ομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων». 

“Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μια από τις βασικές παθογένειες της δημοκρατίας στην Ελλάδα, στην Αμερική και στην Ευρώπη, είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων δια μέσου των ΜΜΕ, που κάνουν κατάχρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ενημέρωσης. Προφανώς χρειάζεται ρύθμιση. Τι ρύθμιση; αυτό είναι ένα άλλο θέμα” τόνισε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ Βερναρδάκης ρωτήθηκε αργότερα από κοινοβουλευτικούς συντάκτες να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε. “Χρειάζονται ένα ρυθμιστικό πλαίσιο κάτω από το οποίο πρέπει να λειτουργούν και το οποίο δεν υπάρχει. Λειτουργούν ανεξέλεγκτα, δεν υπάρχει δημοσιογραφική δεοντολογία” είπε. 

 

 Διαβάστε επίσης

Την κατάθεση εγγράφων για τα κανάλια στην Ε.Ε. ζητά ο Άδωνις

Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα έχει δημοσιονομικό αποτέλεσμα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.