Δένδιας: Δεν είμαστε μικρόψυχοι

Στη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ, εφόσον η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή την τετράμηνη παράταση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Χθες η κ. πρόεδρος της Βουλής είπε, απαντώντας στον κ. Βενιζέλο, ότι η παρούσα Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία παράταση του μνημονίου ή οτιδήποτε τέτοιο», ανέφερε ο πρώην υπουργός, για να προσθέσει:

«Εμείς πλάτη να βάλουμε αλλά και η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κοροϊδεύει πρώτα τον εαυτό της, αν είναι να κοροϊδεύει τον εαυτό της κα να αναλάβουμε εμείς κυβερνητικό ρόλο, τότε φοβούμαι ότι υπάρχει εδώ μια συνταγματική ανωμαλία».

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, «εμείς πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε στηρίζει τον τόπο και την προοπτική του, βεβαίως με τον θεσμικό μας ρόλο ως αντιπολίτευση και τις απόψεις που έχουμε καταθέσει. Το θέμα είναι ποιο, εδώ, όμως; Πρέπει η κυβέρνηση να έρθει και να πει την αλήθεια, να μας πει τι εισηγείται.

«Όταν η κυβέρνηση», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, «εισηγείται ότι δεν υπάρχει κανένα μνημόνιο, τα μνημόνια καταργούνται και μας φέρει ένα τέτοιο, πρέπει να μας πει τι μας καλεί να ψηφίσουμε».

«Εμείς πάντως, θέλω να είμαι καθαρός, σε αυτό, δεν έχουμε κανένα περιθώριο μικροψυχίας Θα κάνουμε το θεσμικό μας καθήκον, αλλά θα στηρίξουμε τον τόπο στην ανάγκη του να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Μικρόψυχοι δεν είμαστε», σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ