Δεν αίρεται η ασυλία του Τατσόπουλου

Δεν αίρεται η ασυλία του Τατσόπουλου

 

Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου, ενώ υπέρ της άρσης ασυλίας τεσσάρων άλλων βουλευτών τάχθηκε η βουλή.

Συγκεκριμένα η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Τατσόπουλου, μετά από μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς,  απορρίφθηκε με 121 ψήφους κατά και 73 ψήφους υπέρ. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε, 4 βουλευτές δήλωσαν «παρών» ενώ υπήρξε και 1 άκυρο.

 

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία της Βουλής τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης, με 175 ψήφους υπέρ, 21 ψήφους κατά, 2 παρών και 1 άκυρο.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων που μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία του δήμου, ψήφισαν 174, 22 ψήφισαν κατά, 2 ήταν τα λευκά και 1 άκυρο.

Για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, με 196 ψήφους υπέρ της άρσης, 1 κατά, 1 παρών και 1 άκυρο.

Την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, για υπόθεση ανθρωποκτονίας από αμέλεια, αποφάσισε η Βουλή, με 194 ψήφους υπέρ, 2 κατά, 1 παρών και 1 άκυρο.

 

BINTEO-Kόντρα Τατσόπουλου-Χρυσής Αυγής

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ