Debate Ξυδάκη-Κουμουτσάκου στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο υποψήφιος βουλευτής υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας, Νίκος Ξυδάκης και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας, Γιώργος Κουμουτσάκος. Αφορμή στάθηκε η τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί.

«Είναι φυσιολογικό όταν τα δύο μεγάλα κόμματα διεκδικούν τη ψήφο του ελληνικού λαού με προγράμματα, επιχειρήματα. Τι πιο φυσικό, οι δύο αρχηγοί μπροστά στους δημοσιογράφους και στο εκλογικό κοινό να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους, να φανεί η φυσιογνωμία τους, τι έχουν να πουν. Είναι πολύ βασικό να υπάρχει ένας διάλογος. Αυτό γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε όλες τις χώρες. Είναι πολύ απλό και αναμενόμενο», δήλωσε ο κ. Ξυδάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «είναι κακό που δεν θα γίνει το debate και δεν έχει βρεθεί νέα ημερομηνία. Οι πολίτες το περίμεναν, το χρειάζονταν ακόμα και αν είχε ορισμένες τεχνικές ατέλειες. Μία πολιτική συζήτηση είναι πάντα χρήσιμο να γίνεται. Η χώρα εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται σε εκλογική και προεκλογική διαδικασία. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει τυπωθεί στους τρεις μήνες εκλογικής εκστρατείας. Καλό είναι να γίνει το debate αλλά δεν υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης στην παρούσα φάση».

Αναφερόμενος στη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Κυρ. Μητσοτάκη,ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε:«Σκοπός αυτών των debate είναι να υπηρετήσουν τον δημόσιο διάλογο. Υπηρετείτε ο δημόσιος διάλογος όταν η στόχευση του ενός μέρους είναι να το χρησιμοποιήσει περισσότερο ως εντυπωσιασμό; Δεν είναι τίποτα άλλο από μία προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Αυτή η εμμονή στο διμερές debate,που ο ίδιος(σ.σ Τσίπρας) πιστεύει ότι διακυβεύει τη δημοκρατική λειτουργία, εξυπηρετεί μόνο μία τεχνική ανάγκη εντυπωσιασμού και καβγά και κλωτσοπατινάδας. Σε αυτό δεν είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε και δεν θέλουμε».

Τέλος, ο κ. Ξυδάκης υποστήριξε ότι «τα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης ΝΔ από 2004-2009 η χώρα βούλιαξε. Μόνο σε ένα χρόνο δανειστήκαμε 34 δις. Εκτοξεύτηκε το χρέος, βούλιαξε η χώρα, έκρυβαν τα ελλείμματα. Οι άνθρωποι που έκαψαν τη χώρα, που γέμισαν ”πελατάκια” το μαγαζί, συμπεριφέρθηκαν στην χώρα σαν να είναι δικό τους μαγαζί, αυτοί θα σώσουν τη χώρα;».

Ακούστε το ηχητικό :

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ