Debate Παπαδημητρίου – Γιαννούλη στον Realfm 97,8 για τα μέτρα και την πανδημία

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

“Θα έβαζα στην άκρη τον κομματικό εγωισμό και την κομματική αντιπαράθεση, όπως δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι για την πανδημία φταίει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αντιθέτως ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε δημόσια ότι για τα μνημόνια φταίει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια εθνική μάχη” είπε αρχικά ο κ. Γιαννούλης.

“Πρέπει να μέτρα να μην μας βρίσκουν με την πλάτη στον τοίχο” συμπλήρωσε.

Με τη σειρά του ο κ. Παπαδημητρίου ανταπάντησε ότι “o γιατρός πρέπει να δώσει εντολή στον ασθενή που παρακολουθεί και να του πει ότι πρέπει να εμβολιαστεί. Όλο το βάρος πρέπει να πέσει εκεί για τον απλό λόγο ότι αν και είναι αυτονόητο ότι η νόσος δεν θα φύγει γιατί μεταλλάσσεται κτλ, είναι εξίσου πασιφανές ότι και να ταλαιπωρηθείς για δύο τρεις ημέρες μετά το εμβόλιο, όταν είσαι εμβολιασμένος δεν έχεις δύο μεγάλους κινδύνους: να κολλήσεις πολλούς άλλους και να νοσηλευτείς και να διασωληνωθείς”.

“Να κάνουμε κινητά εμβολιαστικά κέντρα στις εκκλησίες, στα γήπεδα, όπου συνωστίζονται άνθρωποι” υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

“Να κάνουμε καμπάνια, συμφωνώ απολύτως μαζί σας και να πάμε εκεί. Δεν υπάρχει λύση’ τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ερωτηθείς ο κ. Παπαδημητρίου για την δήλωσή του για τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ απάντησε ότι “όταν κάνεις μια ζωηρή συζήτηση, λες πολλά και ανταλλάσσεις επιχειρήματα. Είχε προηγηθεί άλλωστε σε αυτό, η εξήγηση ότι το πρόβλημά μας είναι ο εμβολιασμός. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα. Το είπα, αλλά αν κόψεις μια φρασούλα από μια ολόκληρη συζήτηση… Εννοούσα ότι το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Ο γιατρός θα αποφασίσει και συχνά οι γιατροί αποφασίζουν ότι εσένα θα σου βάλω οξυγόνο, μετά όμως θα σε διασωληνώσω. Αυτό το αποφασίζει ο γιατρός και το κάνουν κάποιες φορές στο κρεβάτι, χωρίς να σε βάλουν στη ΜΕΘ. Αυτό θα συνεχίζει να γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε όλον τον κόσμο. Κακώς κατά τη γνώμη μου έδωσε την έμφαση ο κ. Τσίπρας σε αυτό το θέμα, ότι πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ”.

“Όταν μιλάμε πάντα χρησιμοποιούμε εκφράσεις, εμένα η αγωνία μου είναι να ταρακουνήσω τους ανθρώπους που μας ακούνε όσο μπορώ και να τους πείσω να κάνουν το βήμα του εμβολιασμού και να τηρούν τα μέτρα” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ