Debate Λαζαρίδη – Τριανταφυλλίδη στον Realfm 97,8 για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Real Fm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

“Οι 5000 στη Μόρια που έγιναν 15000 και μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση ενός πολύ δύσκολου θέματος, θέλει συνεννόηση, γιατί οι μεταναστευτικές ροές ήρθαν για να μείνουν και θα συνεχίσουν να αποτελούν πρόβλημα. Να καθίσουμε και να δούμε πώς μπορούμε ουσιαστικά να δώσουμε λύση στο πρόβλημα. Ότι σπέρνεις προεκλογικά θερίζεις μετεκλογικά” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ως προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού από την προηγούμενη κυβέρνηση, οι Έλληνες στις 7 Ιουλίου απεφάνθησαν και για αυτό. Αποδοκίμασαν την τότε κυβέρνηση για τον τρόπο που το χειρίστηκε, δημιουργώντας τις Μόριες και τις Ειδωμένες ” ανταπάντησε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε “το δεύτερο σχόλιο είναι ότι η ΝΔ δεν ανακάλυψε το πρόβλημα σήμερα. Εμείς καταθέσαμε τον Ιούλιο του 2016 ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του συγκεκριμένου θέματος, το οποίο περιελάμβανε αυτά που κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αν τα είχε κάνει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει. Θέλω να σας θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για ανοιχτά σύνορα, ο τότε Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας μιλούσε για θαλάσσια σύνορα που δεν υπάρχουν και κάποιοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες την μία λιάζονται και την άλλη εξαφανίζονται”.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε “πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ να μας μιλάει τώρα για συναίνεση. Ποια συναίνεση; Τη συναίνεση την έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελάχιστους μήνες αφού εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ το 2016, και με το πρόγραμμα και με την πλάτη που βάλαμε στο ΕΛΚ και στα ευρωπαϊκά fora, καθώς επίσης και με δημιουργικές προτάσεις που έκανε τότε στη σύσκεψη. Την συναίνεση την δώσαμε, η τότε κυβέρνηση δεν είχε καμία διάθεση να συνεργαστεί, θα έλεγα ότι είχε κοροϊδέψει και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν ο κ. Τσίπρας είχε δεχθεί πολλά από αυτά που είχαμε πει στη σύσκεψη”.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης σχολίασε “δεν πιστεύω η ΝΔ να ετοιμάζει ξερονήσια στο κέντρο του πουθενά για να πάει ταλαιπωρημένους ανθρώπους”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ