Debate Γεωργιάδη – Ζαχαριάδη στον Realfm 97,8 για την πανδημία

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

“Πρέπει τώρα η κυβέρνηση να επαναφέρει την τηλεργασία, πρέπει τώρα να γίνει διαφορετική η διαδικασία ιχνηλάτησης στα σχολεία και αυστηρότερα τα πρωτόκολλα” σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

“Αφορμή για τον σημερινό διάλογο με τον κ. Ζαχαριάδη ήταν ένα tweet που έκανε και στο οποίο μου υπενθύμισε αυτό που είχα πει στην προηγούμενη ραδιοφωνική μας διαμάχη, ότι δεν μπορείς να βάλεις στον εμβολιασμένο το κόστος, καθώς έχει κάνει το χρέος του προς τον εαυτό του και προς την κοινωνία. Και μου υπενθύμισε αυτή μου τη φράση ο κ. Ζαχαριάδης. Ήθελα να του γράψω από κάτω μη βιάζεσαι, αλλά κρατήθηκα γιατί έχω αποφασίσει πάντα τα μέτρα να ανακοινώνονται επισήμως. Εγώ είχα ήδη εκφράσει την ίδια γνώμη, που είχα εκφράσει και στον Realfm, και ενδοκυβερνητικά. Άρα, η απόλυτη συνέπεια των δικών μου λόγων και πράξεων αποτυπώνεται και στη χθεσινή απόφαση του κ. Πρωθυπουργού” σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Είναι λίγο οξύμωρο και αντιφατικό να με εγκαλεί εμένα προσωπικά ο κ. Ζαχαριάδης για μια ανακολουθία μου σε ένα πράγμα έλασσον σε σχέση με το μείζον. Ο κ. Τσίπρας πριν από 2 εβδομάδες, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών  είπε επί λέξη “είμαστε σοβαρή αντιπολίτευση, δεν πρόκειται να ζητήσουμε πρόωρες εκλογές όσο διαρκεί η πανδημία”. Ήταν μια δήλωση, την οποία έχει πει άλλες 50 φορές πριν, αλλά πήρα την πιο πρόσφατη. Τελικά ζητάει εκλογές. Είναι δυνατόν να ενοχλεί τον Ζαχαριάδη το αν υπήρχε μια ανακολουθία στο έλασσον που είναι αν πληρώνει το rapid ή όχι ο εμβολιασμένος, αλλά να μην ενοχλείται για την ανακολουθία στο μείζον που είναι αν θα ζητήσουν εκλογές ή όχι; Το λέω για να δείξω τον βαθμό της υποκρισίας” πρόσθεσε.

“Αν εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ ολική καραντίνα να το πουν ευθέως” υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

“Όταν καταψηφίζαμε το νομοσχέδιο για την τηλεργασία, τι είχα πει στον κ. Βορίδη; Δεν διαφωνώ με την τηλεργασία, αλλά αυτό το οποίο φέρνετε, είναι πρόχειρο και ανεφάρμοστο. Και δυστυχώς βγήκα αληθινός. Μακάρι να είχε βγει αληθινός ο κ. Βορίδης. Του έλεγα ότι είναι δυσλειτουργικό και γραφειοκρατικό. Και αυτό έγινε. Και δεν κατάλαβα κ. Γεωργιάδη επειδή είστε και παλιός κοινοβουλευτικός. Τους νόμους τους εφαρμόζουν αυτοί που τους ψηφίζουν; Αυτοί που κάνουν κριτική δεν έχουν δικαίωμα να έχουν λόγο; Σε ποια κοινοβουλευτική δημοκρατία τα έχετε δει αυτά; Άρα, αφήστε τα ανόητα επιχειρήματα. Καταλάβετε τι σας λέμε, δείτε τι γίνεται στη Γαλλία, στην Τσεχία. Το Βέλγιο έχει 100% τηλεργασία. Τι κάνουν στην Πορτογαλία και αφήστε αυτήν την κενού περιεχομένου κριτική. Εσείς που την ψηφίσατε, γιατί δεν την εφαρμόζετε; Ζητάτε προτάσεις και όταν τις κάνουμε προσπαθείτε να κάνετε καρικατούρα και να μας λοιδορήσετε. Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία” ανταπάντησε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

“Εάν εισηγηθεί η επιστημονική κοινότητα το lockdown, αν γίνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αν συνεχίσει αυτό το θανατικό, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε” συμπλήρωσε, απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε ο κ. Γεωργιάδης νωρίτερα.

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ