Χυδαία ρατσιστική επίθεση από καθηγητή πανεπιστημίου στον Αντετοκούνμπο: Τον αποκαλεί “μαϊμού”

Σάλο έχουν προκαλέσει στα social media και όχι μόνο τα ρατσιστικά σχόλια του καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπευθύνου για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνου Καλέμη κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

O Kωνσταντίνος Καλέμης σχολιάζοντας ανάρτηση με τις δηλώσεις του Γιάννη σχετικά με τον ρατσισμό που βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του στη χώρα μας, προέβη σε απαράδεκτους και χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον του. Μεταξύ άλλων αποκαλεί τον άσο των Μιλγουόκι Μπακς “μαϊμού” και “αράπη”. Αξίζει να σημειωθεί ότι λογαριασμός από τον οποίο έγιναν τα συγκεκριμένα ρατσιστικά σχόλια έχει «κατέβει» από το Twitter.

Τον απομάκρυνε η Κεραμέως

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον Κωνσταντίνο Καλέμη, ο οποίος εξαπέλυσε χυδαία ρατσιστική επίθεση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού”, υπογραμμίζει σε δήλωσή της η κ. Κεραμέως και προσθέτει: “Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα»”.

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας είχε διατάξει έρευνα για την υπόθεση και ουσιαστικά είχε προαναγγείλει την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Καλέμη. 

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ