Χρηστίδης στον Realfm 97,8 για Πανεπιστήμια: Σε καμία άλλη χώρα ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο δεν γράφεται στα υπόγεια του υπουργείου Παιδείας

«Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση» είπε ο Παύλος Χρηστίδης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μιλώντας για το θέμα των Πανεπιστημίων.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε για τη στάση του ΠΑΣΟΚ μετά και τα όσα δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στο One Channel και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα του πλανήτη που ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο γράφεται στα υπόγεια του υπουργείου Παιδείας, χωρίς καμία συζήτηση με τα υπόλοιπα κόμματα».

Συγκεκριμένα ο κ. Χρηστίδης ανέφερε τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ στα προγράμματά του έχει ταχθεί υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών- μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων. Η ΝΔ είχε ως αφετηρία τα ιδιωτικά και πλέον μετατοπίζεται στη θέση τη δική μας. Από θέση αρχής είναι ξεκάθαρη η άποψή μας. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε νομοσχέδιο άρα δεν ξέρουμε τι ακριβώς φέρνει η κυβέρνηση. Από αυτά που διαρρέονται, οφείλω να πω ότι δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα του πλανήτη που ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο γράφεται στα υπόγεια του υπουργείου Παιδείας, χωρίς καμία συζήτηση με τα υπόλοιπα κόμματα. Πάντα υπήρχε στο παρελθόν ένας άτυπος διάλογος σε τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Αυτή τη φορά δεν έχουμε την παραμικρή εικόνα. Θέλουμε ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο και θα θέλαμε και έναν στρατηγικό σχεδιασμό που να εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τόνισε ότι «αν μιλάμε για παραρτήματα, αυτά είναι μια συνήθεια Πανεπιστημίων που τα βλέπουμε να εξελίσσονται σε αναπτυσσόμενες χώρες. Η Ελλάδα δεν είναι αναπτυσσόμενη χώρα. Χρειαζόμαστε καλές έδρες Πανεπιστημίων που να συμβάλουν στην έρευνα και στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

«Το βασικό αίσθημα είναι το τι θέλουμε από τον πρωτογενή τομέα τα επόμενα χρόνια. Το να βλέπουμε αποσπασματικά και κατόπιν εορτής τα αιτήματα που βάζουν οι αγρότες, δεν λύνουν τα μεγάλα θέματα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε ότι «το κόστος παραγωγής θα έπρεπε να το δούμε πολύ νωρίτερα. Τώρα βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «χρειάζεται μια στρατηγική συζήτηση για το πού και πώς πάμε. Η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική αντιμετώπισης των ζητημάτων, βλέπει τα πράγματα επικοινωνιακά. Είναι μια ξεχωριστή συζήτηση η συζήτηση που αφορά στην Θεσσαλία που έχει πάθει τεράστια ζημιά, είναι πολλά τα δισεκατομμύρια που έχει στοιχίσει ο Daniel στο ΑΕΠ μας και δυστυχώς έχουμε συνθήκες εσωτερικής μετανάστευσης. Χωράφια είναι κάτω από τα νερά και άνθρωποι δεν μπορούν να χτίσουν τις ζωές τους εκεί. Πρέπει να πιέσουμε για να κερδίσουμε ακόμη περισσότερα χρήματα για τους ανθρώπους αυτούς».

Για τα ομόφυλα ζευγάρια

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι «και στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όπως και στην κοινωνία τίθενται ερωτήματα που θέλουν απάντηση. Στηρίζουμε το νομοσχέδιο από θέση αρχής και θα συζητήσουμε με όλους τους βουλευτές ώστε κατά την ψηφοφορία να έχουμε την καλύτερη δυνατή συμμετοχή. Είμαι πολύ αισιόδοξος γι’ αυτό».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «δεν κινδυνεύουν οι ετερόφυλοι από αυτό το νομοσχέδιο. Αλλά η συζήτηση για τα πρότυπα δεν αφορά μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και όσα βλέπουμε στις τηλεοράσεις για τη βία, τις δολοφονίες κλπ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ