Χρηστίδης στον Realfm 97,8 για τον Κουφοντίνα: Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο

“Το τσεκούρι της τρομοκρατίας θάφτηκε στην πατρίδα μας σχεδόν 20 χρόνια πριν με πρωτοβουλίες και με έργο το οποίο έκαναν και άλλες κυβερνήσεις αλλά κυρίως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο καλλιεργείται ξανά ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα το οποίο δημιουργεί τεράστια ζητήματα στην κοινωνική ειρήνη και ισορροπία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε κάνοντας μία πολύ συγκεκριμένη ρύθμιση για τον κ. Κουφοντίνα στα τέλη του 2020… Εμείς αυτό το οποίο λέμε είναι ότι ο νόμος είναι σκληρός αλλά είναι νόμος και ζητάμε να εφαρμοστεί. Υπό αυτή την έννοια δεν ξεχνά κανένας την ποινική και ηθική απαξία των πράξεων Κουφοντίνα, ότι είναι ένας στυγνός δολοφόνος, ένας τρομοκράτης… Νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο, τον οποίο η ίδια δημιούργησε και να φύγει από ένα επικοινωνιακό παιχνίδι το οποίο γίνεται τις τελευταίες ημέρες για μικροκομματικά οφέλη. Λέμε στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τον νόμο τον οποίο η ίδια δημιούργησε”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρηστίδης.

Αναφερόμενος στις διευκρινίσεις που έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωσή του ότι “κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές”, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε “είναι ανιστόρητες και προκλητικές”.

Σχετικά με τη διαφαινόμενη αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε: “Εμείς από τα τέλη του 2020 είχαμε επισημάνει ότι η στρατηγική των lockdown ακορντεόν θα είναι αναποτελεσματική. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είχαμε πει στην κυβέρνηση ότι το σχέδιο της θα έπρεπε να είναι διαφορετικό, με έμφαση στο ασφαλές άνοιγμα και όχι με οριζόντια μέτρα σε όλη την χώρα. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε… Το δεύτερο lockdown απέτυχε, ακολούθησε ένα τρίτο lockdown και τώρα ακούμε για νέα έξυπνα μέτρα και αναρωτιόμαστε όλοι αν τώρα έρχεται η ώρα των έξυπνων μέτρων, τι ήταν όλα τα προηγούμενα μέτρα και πού απέδωσαν; Διότι φαίνεται ότι ούτε το ΕΣΥ έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, ούτε λεωφορεία για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουμε, ούτε στα σχολεία υπήρξε μία σαφή στρατηγική και πολλά ακόμα τα οποία αφορούν τους χώρους εργασίας. Επομένως, η κυβέρνηση παρίστανε ότι λάμβανε μέτρα και οι πολίτες βρίσκονται σε μία πολύ δύσκολη ψυχολογική, οικονομική, κοινωνική κατάσταση”.

“Είναι απολύτως ρεαλιστικό οι επιχειρηματίες να ζητούν τη διαγραφή χρεών που δεν οφείλεται στους ίδιους. Το κράτος ζήτησε να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Λήφθηκαν πολύ σκληρά μέτρα τα οποία όλοι ξέρουμε τι επιπτώσεις έχουν στα χρέη και στο ιδιωτικό και στο δημόσιο χρέος. Στην παρούσα φάση νομίζω ότι η διαγραφή χρεών, που οφείλονται στην πανδημία, όπως ακριβώς το ζητούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, είναι κάτι το οποίο πρέπει να μπει στο τραπέζι και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Φώφη Γεννηματά έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη για να συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα πολύ καιρό τώρα. Και πιστεύω ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτήν τη συζήτηση έτσι ώστε να δούμε ένα σχέδιο ουσιαστικό… Όταν ολοκληρωθεί η ανοσία της αγέλης θα έχουμε μπροστά μας εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στο κομμάτι της οικονομίας”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ