Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Όσο περισσότερο μιλούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο εκτίθενται – Τα στοιχεία για την ανεργία

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δήλωσε ότι “όσο περισσότερο μιλούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο εκτίθενται. Έχουν κάνει ένα αφήγημα με βάση το οποίο αυτοί είναι οι καλοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν τους φτωχούς και εμείς είμαστε οι κακοί που θέλουμε να τους υπονομεύσουμε και να γκρεμίσουμε τις ζωές τους. Εδώ όμως έρχεται η πραγματικότητα και αποδεικνύει το αντίθετο και γι΄ αυτό καταφεύγουν σε αυτές τις αμήχανες τοποθετήσεις”.

“Τα στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούμε εμείς, δεν είναι δικά μας, είναι τα επίσημα στοιχεία της Eurostat. Με βάση λοιπόν, αυτά τα στοιχεία το καλοκαίρι του 2019 η ανεργία ήταν 17,2% και μετά από 2,5 χρόνια και παρότι έχει μεσολαβήσει η κρίση του κορονοϊού, τον Δεκέμβριο έγινε 12,7%. Έχουμε 4,5 μονάδες πτώση της ανεργίας” περιέγραψε.

“Στα στοιχεία του Δεκεμβρίου βλέπουμε ότι η ανεργία των νέων, που πράγματι είναι υψηλή, από το 37% που ήταν, τώρα έχει πάει στο 30%. Και στα ποιοτικά στοιχεία έχουμε μια βελτίωση και προειδοποιώ θα έχουμε βελτίωση και τους επόμενους μήνες, διότι η οικονομία είναι σε θετική τροχιά και αυτό θα αντανακλάται προφανώς και στις θέσεις εργασίας. Όλο αυτό δε, δεν έτυχε, πέτυχε. Είναι αποτέλεσμα συνολικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, της φορολογικής, της δημοσιονομικής, της εργασιακής, της ασφαλιστικής, της αδειοδοτικής” πρόσθεσε.

“Με ένα νομοσχέδιο που θα φέρουμε σύντομα για τον ΟΑΕΔ και για την κατάρτιση και τις δεξιότητες θα επιχειρήσουμε με μια αντίστοιχη προσπάθεια που κάνει το υπουργείο Παιδείας να φέρουμε πιο κοντά τον χώρο της κατάρτισης με τον χώρο της εργασίας. Υπάρχει σοβαρό περιθώριο βελτίωσης” είπε.

“Φαίνεται ότι η ανάπτυξη θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή που είχε προϋπολογίσει το υπουργείο Οικονομικών, που έκανε λόγο για 6,9%. Θα είναι αρκετά παραπάνω” επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Χατζηδάκης: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν κλείσει οι εκκρεμείς συντάξεις

Ερωτηθείς για τις εκκρεμείς συντάξεις απάντησε πως “οι συντάξεις μέσα στο 2021 περιορίστηκαν από 133.000 όπως τις μετράει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιορίστηκαν στις 83.000. Και έχουμε δημιουργήσει όλους εκείνους τους μηχανισμούς ώστε να μας επιτρέπεται η αισιοδοξία ότι μέχρι τέλος Ιουνίου, παρά τα προβλήματα, θα έχουν κλείσει οι εκκρεμείς συντάξεις”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ