Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Η θεσμική καταρράκωση και η τοξικότητα φέρουν την υπογραφή Μητσοτάκη

«Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ανεξάρτητα αν οι κάλπες θα στηθούν σε λίγες εβδομάδες ή σε λίγους μήνες. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί άλλο μέσα σε αυτή την κατάσταση θεσμικής, οικονομικής και κοινωνικής κατρακύλας που δεν έχει προηγούμενο» δήλωσε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του επιμένουν να παρουσιάζουν στους πολίτες μια κατάσταση εικονικής πραγματικότητας που προσβάλει τους πολίτες και τη νοημοσύνη των πολιτών, που καθημερινά διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα, διαπιστώνουν ότι το σούπερ μάρκετ έχει γίνει εφιάλτης, διαπιστώνουν ότι τα περίφημα μέτρα για την μείωση του ενεργειακού κόστους είναι πυροτεχνήματα» σχολίασε.

«Κάθε ημέρα που περνάει τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα για την κοινωνική πλειοψηφία και παράλληλα έχουν και την υπόθεση των υποκλοπών» πρόσθεσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει θεσμικές απαντήσεις στην σωρεία αποκαλύψεων για εγκατάσταση του Predator στην ΕΥΠ και λίστες πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων που παρακολουθούνται και όχι να κρύβεται», είπε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντίθετα, επικαλείται το απόρρητο για να μην πουν τίποτα οι εμπλεκόμενοι στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και ο ίδιος αρνείται να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου και να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του Αλ. Τσίπρα» συνέχισε, τονίζοντας: «Η σιωπή του είναι ένδειξη ενοχής».

Οι 6 εθνικές προτεραιότητες

«Έχουμε παρουσιάσει 6 εθνικές προτεραιότητες που αποτελούν και δεσμεύσεις μας για την επόμενη μέρα» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «σύγκρουση με τον πυρήνα της ακρίβειας στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τα καύσιμα και την στέγαση».

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη «να αξιοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης για να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να καλυφθεί το δανειακό τους κόστος». «Δεν είναι δυνατόν τα πρώτα 455 εκατ. χαμηλότοκων δανείων να δίνονται σε 13 μόλις επιχειρηματικούς ομίλους, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες ΜΜΕ βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας» σχολίασε χαρακτηριστικά. «Οι διακηρύξεις της έκθεσης Πισσαρίδη για συγκεντροποίηση της αγοράς και αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γίνονται πράξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις εκλογές, θα δώσει πολύ μεγάλο βάρος στην στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ