Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Η οικονομία και η κοινωνία δεν λειτουργούν με διακόπτη On-Off

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη αντίφαση από το γεγονός ότι μπήκαμε σε lockdown 7 Νοεμβρίου, όταν είχαμε 170 συμπολίτες μας διασωληνωμένους, και τώρα όλη η συζήτηση είναι για το πώς θα ανοίξει η οικονομία μετά από πέντε μήνες lockdown με 730 διασωληνωμένους. Αυτό δείχνει την αποτυχία της διαχείρισης, αυτής της κρίσης, όλους αυτούς τους μήνες” δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να υπάρξει επιτέλους και να δημοσιοποιηθεί ένα σχέδιο για το πώς θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα, όταν αυτό κριθεί εφικτό και αυτό θα μας το πουν οι επιστήμονες, ένα λελογισμένο άνοιγμα της οικονομίας. Αλλά να γίνει με κανόνες” σημείωσε.

“Η οικονομία και η κοινωνία δεν λειτουργούν με διακόπτη On-Off. Η κυβέρνηση αυτό που μας έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει όλο αυτό το διάστημα είναι να κλείνει την οικονομία και να την ανοίξει ξανά με έναν διακόπτη. Χρειάζονται κανόνες, πρωτόκολλα, ένα σχέδιο” υπογράμμισε.

“Να μην χρησιμοποιηθεί το άνοιγμα της αγοράς ως άλλοθι για να σταματήσει η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, γιατί πολύ φοβάμαι ότι αυτό διακρίνω” τόνισε.

“Να προχωρήσει το άνοιγμα σταδιακά, με σχέδιο και με ασφάλεια, ταυτόχρονα όμως στήριξη στις επιχειρήσεις” κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ