Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης να μαζέψει τα στελέχη του και να πάρει άμεσα μέτρα για την Εκκλησία

“Με τη Δημόσια Υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε”, διαμηνύει σε on camera δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό “να μαζέψει τα στελέχη του και να πάρει άμεσα μέτρα χωρίς εξαιρέσεις για την Εκκλησία”, και τονίζοντας: “Δεν είναι θέμα ευσέβειας και θρησκευτικής πίστης αλλά κοινωνικής ευθύνης”.

“Κάθε εξαίρεση ακυρώνει στην πράξη τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της επιδημίας του κορονοϊού”, υπογραμμίζει, καταγγέλλοντας πως “βουλευτές της ΝΔ προπαγανδίζουν ανεύθυνα πως μεταλαμβάνουν, ενώ ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης λέει με το γνωστό παραληρηματικό του ύφος και χωρίς ντροπή πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία επειδή είναι ‘άπιστοι’”.

“Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που η κυβέρνησή της δεν τολμά να πει και να πράξει το αυτονόητο, να εφαρμόσει χωρίς καμία εξαίρεση τα μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου”, επισημαίνει.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

“Σε ολόκληρο τον πλανήτη οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, μέτρα που περιλαμβάνουν και την αναστολή ή τροποποίηση των θρησκευτικών τελετών. Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που η κυβέρνησή της δεν τολμά να πει και να πράξει το αυτονόητο: Να εφαρμόσει χωρίς καμία εξαίρεση τα μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

Βουλευτές της ΝΔ προπαγανδίζουν ανεύθυνα πως μεταλαμβάνουν, ενώ ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης λέει με το γνωστό παραληρηματικό του ύφος και χωρίς ντροπή πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία επειδή είναι «άπιστοι».

Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως δεν είναι θέμα ευσέβειας και θρησκευτικής πίστης αλλά κοινωνικής ευθύνης. Μετά τη σωστή απόφαση για το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μαζέψει τα στελέχη του και να πάρει άμεσα μέτρα χωρίς εξαιρέσεις για την Εκκλησία.

Γιατί κάθε εξαίρεση ακυρώνει στην πράξη τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της επιδημίας του κορονοϊού. Με τη Δημόσια Υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ