Χαρίτσης για Παπαδημούλη: Έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα

“Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι ένας άνθρωπος με μακρά πολιτική διαδρομή, με τη δήλωσή του έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει πράξει έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια”, απάντησε ο Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με την κριτική που ασκείται στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε δε ότι “οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν είναι τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ, που σύμφωνα με τα Πόθεν Έσχες χρωστάνε υπέρογκα ποσά στις τράπεζες. Αλλά ούτε το ίδιο κόμμα της ΝΔ που ‘κατάφερε’ το 2019 να αυξήσει τον δανεισμό του κατά 30 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες και οι επιχειρηματίες δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό DION TV Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Χαρίτσης έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για “εν κρυπτώ χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης” για να συμπληρώσει πως “οι Έλληνες φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν σε ποιους δόθηκαν αυτά τα χρήματα, πόσα πήρε ο καθένας και με ποια κριτήρια”. Όπως είπε, πρόκειται για ‘ζήτημα αξιοκρατίας, διαφάνειας και εντέλει δημοκρατίας, καθώς τα ΜΜΕ δεν είναι κοινές επιχειρήσεις αλλά επιφορτισμένα με το λειτούργημα της ενημέρωσης τον πολιτών” και συμπλήρωσε ότι “πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το δημόσιο χρήμα”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε δε εκ νέου τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να “καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε μέσο. “Όταν κατευθύνονται χρήματα σε ανύπαρκτα sites, σε sites που δημιουργήθηκαν για να λάβουν τη χρηματοδότηση ή και σε sites που ανήκουν σε πολιτευτές της ΝΔ, στερούνται πόροι από μέσα που απασχολούν εργαζόμενους και επιτελούν με σοβαρότητα το λειτούργημα της ενημέρωσης”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, υποστήριξε ότι η χώρα τις βιώνει έντονα, καθώς, όπως είπε, “η κυβέρνηση μας είχε βάλει σε ύφεση από το τέλος, ήδη, του 2019” αλλά και επειδή “μέσα στην πανδημία δεν προχώρησε στην εμπροσθοβαρή στήριξη της οικονομίας, και κυρίως των μεσαίων στρωμάτων, όπως ζητήσαμε με το πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι’”. Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης ήδη δημιουργήθηκε μία πολύ μεγάλη τρύπα στα δημόσια ταμεία και εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Αυτό διότι “η κυβέρνηση καθυστέρησε την καταβολή κι αυτού ακόμη του ανεπαρκούς επιδόματος των 800 ευρώ”, ενώ “πολλοί δεν πήραν απολύτως τίποτα”, ανέφερε. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης πως “αν η κυβέρνηση επιμείνει στη λογική της εσωτερικής υποτίμησης θα χάσουμε όλα όσα κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια”.

Επιπλέον, εξέφρασε την ευχή “το βεβιασμένο και χωρίς σχεδιασμό άνοιγμα του τουρισμού να μη μας στοιχίσει σε υγειονομικό επίπεδο” για να προσθέσει πως “ούτε η επανεκκίνηση της οικονομίας μπορεί να προχωρήσει χωρίς σχέδιο και στήριξη” και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε μέτρα στήριξης για το επόμενο, κρίσιμο διάστημα, όπως την κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων. “Το ‘ανοίξτε όπως-όπως’ της κυβέρνησης μεταφράζεται σε λουκέτα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, νέες στρατιές ανέργων και καθίζηση του τουρισμού”, είπε ο κ. Χαρίτσης.

Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι “δεν αξιοποίησε τον χρόνο που κέρδισε η ελληνική κοινωνία για να θωρακίσει το εθνικό σύστημα υγείας” και πως “δεν προχώρησαν ούτε στην υλοποίηση των όσων είχαν σχεδιαστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως “τις 4.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που εκκρεμούν εδώ και έναν χρόνο και στην αξιοποίηση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας που δημιουργήσαμε”.

Στη συνέχεια, έθεσε το ερώτημα πώς θα αντιμετωπιζόταν ο κορονοϊός χωρίς την ενίσχυση του ΕΣΥ κατά την τετραετία 2015-2019 με 19.500 νέες προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού. “Σε αντίθεση με όσα υποστήριζε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά, αποδείχτηκε ότι μόνο ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως του κορονοϊού””, είπε ο κ. Χαρίτσης για να προσθέσει ότι πρέπει να συζητηθεί πώς από εδώ και πέρα θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις και επιπλέον χρηματοδότηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ