BINTEO-Σκληρή απάντηση Βενιζέλου σε Βορίδη και Πολύδωρα

BINTEO- Σκληρή απάντηση Βενιζέλου σε Βορίδη και Πολύδωρα

 

Tην έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσαν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και εκείνες του Βύρωνα Πολύδωρα στον Real Fm για τη Χρυσή Αυγή.

“Η κρίση επιτρέπει στους πιο χυδαίους εκπροσώπους της πιο αντιδημοκρατικής και αυταρχικής σκέψης να νουθετούν την δημοκρατία και να αμφισβητούν τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού”, τόνισε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

“Δεν περιμένουμε πιστοποιητικά ιστορικών φρονημάτων ή δημοκρατικής και κοινωνικής επιτυχίας από κανέναν κ. Βορίδη από κανέναν κ. Πολύδωρα. Από κανέναν. Αυτά τα έχει δώσει ο λαός, το έθνος, η μνήμη του, η ιστορία του. Και τους ευχαριστούμε γιατί αποδεικνύουν αυτό που λέμε”, είπε χαρακτηριστικά. 

 

“Θέλουμε να κάνουμε τα στελέχη της συντηρητικής παράταξης ακόμη και τα προερχόμενα από την ακροδεξιά ή όσα φλερτάρουν με την ακροδεξιά αντίγραφα του εαυτού μας; Είμαστε διαφορετικοί”, επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να παίξει με την πορεία και την υπόσταση της χώρας.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο ιστορικά και ηθικά για να κάνει μικρότητες, και πολύ μικρό κοινοβουλευτικά για να τις κρύβει”, σημείωσε, προσθέτοντας: “Μας ενοχλεί πράγματι η έλλειψη ιστορικής γενναιοδωρίας που εκφράζουν λίγα -πράγματι-στελέχη της ΝΔ. Θεωρούμε άκρως επικίνδυνο κάθε είδους φλερτ με την Χρυσή Αυγή”.  Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εσωκομματικά παιχνίδια που γίνονται στον χώρο της δεξιάς. “Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να υπονομεύσουν τη σταθερότητα σε βάρος χώρας και της συντηρητικής παράταξης”, ανέφερε, τονίζοντας ότι ίδια παιχνίδια γίνονται και στον χώρο της ανεύθυνης δήθεν κεντροαριστεράς. 

 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε για λόγους εθνικής ανάγκης και ευθύνης, ωστόσο όπως επισήμανε,  το ΠΑΣΟΚ διατηρεί στο ακέραιο την ταυτότητά του.

” Υπάρχουν προφανείς ιδεολογικές, πολιτικές, ιστορικές διαφορές. Ως προς την καταγραφή και ερμηνεία του παρελθόντος. Ως προς καταστάσεις και πρόσωπα. Και αυτό αφορά και τον Ανδρέα Παπανδρέου, την κορυφαία προσωπικότητα. Ο Ανδρέας ποτέ δεν θέλησε να εξωραίσει την μνήμη του, θέλησε να την αφήσει στον διαρκή λαϊκό έλεγχο. Θα μπορούσε να έχει καθαρίσει την εικόνα του δεν το έκανε”, σημείωσε, προαναγγέλοντας ότι φέτος ο εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη θα γίνει με διαφορετικό τρόπο. Θα διεξαχθεί ένα μεγάλο επιστημονικό πολιτικό συνέριο που θα αξιολογήσει “με ειλικρίνεια την πορεία της παράταξης παράληλα με την πορεία της χώρας από το 1974 μέχρι το 2014”. “Για μάθουμε, για να αανατρέψουμε στερεότυπα και να αποκαταστήσουμε αδικίες”, είπε.

 

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι  ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας, λειτούργησε ως ο πυλώνας της χώρας και αυτό έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις των πολιτών ανεξάρτητα από  τις δημοσκοπήσεις.

Σε ότι αφορά την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας είπε ότι δεν μπορεί να είναι ένα απλό κείμενο. “Τον Ιούνιο ήταν ένα κείμενο που διαμορφώθηκε βιαστικά γιατί δεν μπορούσε να περιμένει άλλο η χώρα”, τόνισε, όμως  “η προγραμματική συμφωνία δεν είναι προεκλογική διακήρυξη ή ρητορικό κείμενο”.

“Η κυβέρνηση έχει μπροστά της πραγματικά άλλα τρία χρόνια. Δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι πρόωρων εκλογών. Ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ. Δεν παίζουμε με αυτά. Δεν υπάρχουν εκαρώθεν απειλές ή αβεβαιότητες”, ανέφερε.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία θα εξειδικεύεται ανά νομοσχέδιο, ανά δράση, ανα πρωτοβουλία.

“Θέλει δουλειά, επιμονή, σημασία στην λεπτομέρεια. Το δόγμα είναι ότι δεν αιφνιδιάζουμε, αλλά και δεν αιφνιδιαζόμαστε. Θα επιδιώξουμε να συζητάμε και με τη ΔΗΜΑΡ και με άλλες δυνάμεις συγκροτώντας πραγματικά την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία γύρω από ένα θέμα”, τόνισε.

Όπως υπογράμμισε το ΠΑΣΟΚ αγωνίστηκε μέχρι την ύστατη στιγμή για να κρατηθεί η τρικομματική κυβέρνησης, λέγοντας ότι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του τη στιγμή που πρέπει για τη χώρα.

“Οι κυβερνησεις πέφτουν όταν χάνουν την κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι κρίσιμος ο ρόλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτό διασφαλίζει την σταθερότητα, οι ώμοι σας , το κουράγιο σας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει τίποτα κρατώντας αποστάσεις ή γκρινιάζοντας. Η κυβέρνηση θέλουμε να είναι ενιαία και θεσμική. Έχει όμως σημασία τα δικά μας στελέχη να λειτουργούν υποδειγματικά και αποτελεσματικά σε στενή συνεργασία με την ΚΟ. Η ΚΟ πρέπει να έχει συνεργασία και με τους υπουργούς της ΝΔ. Δεν πρέπει να χαρίζεται σε κανέναν”, συμπλήρωσε.

 

 

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ