Μπακογιάννη για Μπογδάνο: Βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8 έκανε σκληρή κριτική για το θέμα που προέκυψε με το δημοσίευμα του MeaCulpa και τον βουλευτή της ΝΔ, Κωσταντίνο Μπογδάνο.

“Η τοποθέτηση του κ. Μπογδάνου ήταν ένα βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα. Τουλάχιστον το κατάλαβε και ζήτησε συγγνώμη και έκανε όλα τα σχετικά που έπρεπε να κάνει” δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ.

“Αυτή η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει αρχές και αξίες πολύ ξεκάθαρες. Και μέσα σε αυτές τις αρχές, τέτοιου είδους λογικές δεν υπάρχουν. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη σε αυτό” σημείωσε.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζονται ειδικές πολιτικές ένταξης και πολιτικής ισορροπίας στο κέντρο της Αθήνας. Είναι πολιτικές που ακολουθούν οι περισσότερες σοβαρές χώρες του κόσμου και τις οποίες εμείς παλαιότερα είχαμε ακολουθήσει με μεγάλη επιτυχία πριν από 15 χρόνια όταν είχαμε το μεγάλο κύμα των Αλβανών, πάνω από 1 εκατ. Αλβανοί, αν θυμάστε” ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

“Πριν από πολλά χρόνια τρία μικρά παιδάκια, τα οποία τα λέγανε Αντετοκούνμπο, χάρη στην ελληνική παιδεία, στην οποία κάνουμε κριτική, στο δημόσιο σχολείο, δεν μας αρέσει το ένα και το άλλο… Αυτά τα παιδάκια έγιναν Έλληνες και για τα οποία είμαστε περήφανοι πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο” τόνισε.

“Δίπλα σε αυτό το δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια, που τα είχε, υπάρχει ένα γήπεδο με ζωγραφισμένη τη φυσιογνωμία του Αντετοκούνμπο. Αυτό το μήνυμα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, ότι οι άνθρωποι που έρχονται και μετέχουν της παιδείας, γίνονται Έλληνες. Αυτός είναι ο στόχος” πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κακή σχέση με τη συγγνώμη, είναι γνωστό σε όλους. Με όλα αυτά που έγιναν, δεν ακούσαμε ποτέ συγγνώμη από κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι αυτές οι δικές μας αρχές. Εμείς όταν ζητάμε συγγνώμη το εννοούμε. Από την ώρα που παραδεχόμαστε το λάθος μας και ζητάμε συγγνώμη – πολιτικά το ξέρετε είναι πολύ δύσκολο για έναν πολιτικό να ζητήσει συγγνώμη – το ότι αυτό έγινε, σημαίνει ότι τέτοιου είδους δηλώσεις και συμπεριφορές δεν θα ξαναγίνουν. Και αυτό είναι το ζητούμενο” υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

“Ο ρατσισμός και οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού, δεν εμπεριέχεται στις αρχές και τις αξίες της ΝΔ” διευκρίνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ