Αυγενάκης: Κόλαφος για την κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι κόλαφος για την κυβέρνηση. Είναι μια παταγώδης αποτυχία σε μια πολιτική που είχε κάνει εμβληματική» ανέφερε από το Ηράκλειο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη του με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, μετά την απόφαση περί αντισυνταγματικότητας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατά την συνέντευξή του ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε πως ο διαγωνισμός, που έχει ήδη καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, δέχθηκε και το τελειωτικό του χτύπημα: κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ ενώ πρόσθεσε ότι «είχαν προηγηθεί και άλλα ″αυτογκόλ″ αναφέροντας πως η Επιτροπή Διαγωνισμού δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες με αποτέλεσμα την αποχώρηση Καλογρίτσα και την επιλογή του 5ου πλειοδότη.

Επίσης, σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχει πέσει θύμα της φαρσοκωμωδίας που η ίδια ξεκίνησε και με την οποία προσπάθησε να υποσκάψει την ίδια τη Δημοκρατία», συμπληρώνοντας ότι «με παράτυπες διαδικασίες προσπάθησε να δημιουργήσει ″κλίμα″, να φοβίσει και να εκβιάσει ανώτατους δικαστές».

Ακολούθως, είπε πως δεν πέρασαν οι προκλητικές, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, όπως τις χαρακτήρισε.

Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά”, αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της χώρας.

Συνεχίζοντας ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είπε ότι απέτυχε η προσπάθεια θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την κυβέρνηση και μετά ανέπτυξε τις θέσεις της ΝΔ, λέγοντας «οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεύθυνη στάση μας».

Ακόμη, υπογράμμισε πως «σήμερα, δεν πανηγυρίζουμε. Μαζί με την κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι, γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε. Η απόφαση του ΣτΕ είναι κόλαφος για την κυβέρνηση. Είναι μια παταγώδης αποτυχία σε μια πολιτική που είχε κάνει εμβληματική».

Εξάλλου, ο βουλευτής της Ν.Δ. χαρακτήρισε την αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ βαθιά αντιδημοκρατική, αντιθεσμική και ανεβάζοντας τους τόνους συμπλήρωσε «Ο κ. Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί την χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας. Είναι μια αντίδραση που προδίδει λογική και φιλοσοφία ολοκληρωτισμού. Αναδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι ένα αφύσικο ιδεολογικό μόρφωμα».

Αφού έκανε αναφορές στα όσα δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε: «Δεν έχει υπάρξει δημοκρατική κυβέρνηση που να έχει ισχυριστεί ότι το ανώτατο δικαστήριο είναι ουσιαστικά υπό την επίδραση διαπλοκής και συμφερόντων. Είναι μια ευθεία και σοβαρή προσβολή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Ακόμη, είπε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γίνεται επικίνδυνη για την ίδια την Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα.

Ο ίδιος πρόσθεσε, η Νέα Δημοκρατία με εντολή του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, καταθέτει άμεσα εμπεριστατωμένη πρόταση νόμου για την αντιμετώπισή του.

Καταλήγοντας, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας «πως συνεχίζει να προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από ενότητα, ενισχυμένη δημοκρατία και εμπιστοσύνη στους θεσμούς», προσθέτοντας ότι «η αποχώρησή του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.