Αθανασίου: Η ΝΔ στήριξε διαχρονικά τη δικαιοσύνη

Αθανασίου: Η ΝΔ στήριξε διαχρονικά τη δικαιοσύνη

 

«Η Δικαιοσύνη κλήθηκε να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τις ακρότητες» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι «πρέπει να το κάνει μέσα στο όρια που το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους ορίζουν».

Ο υπουργός ανέφερε ότι το νομικό οπλοστάσιο ήταν, εξαρχής, επαρκές και πως τα στελέχη της Δικαιοσύνης έδειξαν υπευθυνότητα.

«Αποδείχθηκε ότι η Δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της με υπευθυνότητα και σθένος. Έργο που ξεκινά με έρευνα και μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Αυτή ήταν η εντολή του πρωθυπουργού. Μου είπε “ναι” στην ταχύτητα ενεργειών, αλλά όλοι να κινηθούν στο πλαίσιο της νομιμότητας. Είναι ευκαιρία να δικαιωθούν οι θεσμοί» τόνισε ο κ. Αθανασίου. Συμπλήρωσε επίσης, ότι αρκετοί βιάστηκαν να επικρίνουν τη Δικαιοσύνη με δημόσιες τοποθετήσεις τους και είναι εύγλωττη η σιωπή τους για τις μεταγενέστερες αποφάσεις.

Τα ίδια ισχύουν, σημείωσε και για εκείνους που διέρρεαν ότι το κατηγορητήριο ήταν αβάσιμο και τόνισε: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά ταχύτητα, συνιστά ψυχραιμία, αλλά δεν δίνει εντολές. Ούτε οι δικαστές δέχονται εντολές».

Επιπλέον, επισήμανε ότι η Δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει και στην πρόκληση του φαινομένου του ρατσισμού και του νεοφασισμού και είναι τόσο ανεξάρτητη, που αποτελεί απόδειξη ότι η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Αθανασίου άφησε αιχμή και για τη στάση της Αριστεράς, λέγοντας ότι «τη Δικαιοσύνη, η ΝΔ τη στήριξε διαχρονικά και η Αριστερά μόνο επιλεκτικά και κατά περίπτωση την επικαλείται».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ