Ασημακοπούλου στον Realfm 97,8: Η ΕΡΤ έχει ξεφύγει σε επίπεδο κυβερνητικής προπαγάνδας

“Οποιοσδήποτε είναι καλοπροαίρετα αντικειμενικός, θα πει ότι η ΕΡΤ έχει ξεφύγει σε επίπεδο κυβερνητικής προπαγάνδας. Είναι ευρύτερο θέμα αν χρησιμοποιείς τη δημόσια τηλεόραση, τα λεφτά της, τους δημοσιογράφους για να κάνεις την προπαγάνδα σου. Δεν μπορείς με την παρουσία σου και τη συμμετοχή σου να νομιμοποιείς συμπεριφορές που είναι βαθιά αντιδημοκρατικές. Θα κάνουμε αντιπαράθεση εκεί που θα παίζουμε με τους ίδιους όρους”, δήλωσε στον Realfm 97,8 η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου.

“Η ΕΡΤ χρησιμοποιεί δημόσιο χρήμα και έχει μία συνταγματική υποχρέωση . Πρέπει να είναι αντικειμενική, πολλώ δε μάλλον όταν χρησιμοποιεί χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Όποιος παρακολουθεί ΕΡΤ το τελευταίο διάστημα αναρωτιέται γιατί η ΝΔ δεν είχε αντιδράσει πιο έντονα λίγο πιο νωρίς. Όχι γιατί αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”, πρόσθεσε η κ. Ασημακοπούλου.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι “υπάρχει αντικειμενικός κριτής εκ του Συντάγματος ορισμένος, το ΕΣΡ το οποίο παραμένει άφωνο από χθες. Εγώ μίλησα μαζί τους και μου είπαν ότι σήμερα συνεδριάζει η ολομέλειά τους για να το συζητήσουν. Δεν θα μείνουν άφωνοι για πολύ. Σήμερα θα έχουν κάποια αντίδραση”.

Επίσης, η κ. Ασημακοπούλου εκτίμησε ότι “η κυβερνητική γραμμή, πηγαίνοντας στις εκλογές όποτε γίνουν αυτές, είναι μία γραμμή ακραίας πόλωσης. Είναι μία συνέχεια αυτού που είπε ο κ. Τσίπρας «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε». Έτσι θα πάμε από εδώ και πέρα. Με σκανδαλολογία, με λάσπη, με συνθήματα. Ακροδεξιούς την μία μέρα, φασίστες την επόμενη, νεοφιλελεύθερους την άλλη μέρα. Θα χρησιμοποιούν συνθηματικούς όρους και δεν θα ασχολούνται με την ουσία της επιχειρηματολογίας. Στον αντίποδα, ο κ. Μητσοτάκης με ύφος, ήθος και συγκεκριμένα επιχειρήματα. Αυτός είναι ο πολιτισμένος πολιτικός διάλογος”.

Τέλος, για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές και την εκλογή με σταυρό, η κ. Ασημακοπούλου είπε ότι ”έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του προέδρου για να κάνω αυτόν τον αγώνα, να δώσω τη μάχη στις Ευρωεκλογές. Έσπασε η Β΄Περιφέρεια, με ρώτησε ο Πρόεδρος τι θέλω να κάνω και του είπα ”πρόεδρε, εγώ θέλω να δώσω τη μάχη σε αυτό”. Η θέση της ΝΔ είναι ο σταυρός, τώρα τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας, το ξέρει ο Θεός και η ψυχή του”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ