Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τον Έβρο: «Κανείς δεν μπορεί να μας πειράξει»

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος περιοδεύει σε όλα τα φυλάκια στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, μιλώντας σε χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

«Κανείς δεν μπορεί να μας πειράξει. Όσο είστε εσείς εδώ, όσοι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν αυτό που κάνουν». Αυτά τα λόγια του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ακούστηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη στα σύνορα του Έβρου, περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα «απέναντι».

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μίλησε μπροστά σε σχεδόν 4.500 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε 3 διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Μόνο στην έδρα της 30ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας βρίσκονταν περίπου 2.000 στελέχη.

«Να διαφυλάξουμε αυτά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας είναι η κύρια αποστολή μας. Κι είμαστε μία δύναμη που εγγυάται την ειρήνη στην περιοχή και γι’ αυτό υπάρχουμε» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, μπρος στα στελέχη που τον άκουγαν με την δέουσα προσοχή.

Πίσω τους βρίσκονταν πυροβόλα PzH 2000, τα Leo2Hel, M109 αλλά και αμφίβια VBL καθώς και τα οπλισμένα Μ1117, που πλέον έχουν πιάσει για τα καλά δουλειά στις περιπολίες του Έβρου.

Στην έδρα της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε πώς «αποστολή μας είναι να διαφυλάξουμε την εδαφική ακεραιότητα, την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

Δίπλα του τον συνόδευαν συνεχώς ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος.

Δείτε φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ