Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τον Έβρο: «Εμείς πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι» – Βράβευσε τραυματία από τις φωτιές – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βράβευσε στέλεχος που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη, στην προσπάθειά του να σώσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις και παράλληλα να ανακόψει την πορεία της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την επίσκεψή του και απευθυνόμενος στο σύνολο του προσωπικού, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία και προσωπική, επαγγελματική πρόοδο στους ίδιους και στις οικογένειές τους, τόνισε ότι θα πρέπει να νιώθουν όλοι υπερήφανοι που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή στις Μονάδες του Έβρου, και εξήρε το αίσθημα ευθύνης, τον επαγγελματισμό και το υψηλό ηθικό και φρόνημά τους.

Μιλώντας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της 12 Μεραρχίας, που σήκωσαν το καλοκαίρι το βάρος αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαγιών του Έβρου τόνισε ότι «Η Ελλάδα είναι ευγνωμονούσα διότι λόγω του ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσάς, στις περιοχές αυτές τις ευαίσθητες και νευραλγικές της πατρίδος, αοσθανόμαστε όλοι την ασφάλεια που θα πρέπει να αισθάνονται οι κοινωνίες, προκειμένου να μπορούν απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα να επιδίδονται στα εθνικά τους έργα και η πατρίδα να προοδεύει και να ευτυχεί».

Επισήμανε ότι απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση και διαρκής επαγρύπνηση, εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην μαχητική και αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενώ κατά την βράβευση στελέχους, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα, στην προσπάθειά του να σώσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις και παράλληλα να ανακόψει την πορεία της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές, επεσήμανε ότι «στο πρόσωπό του θέλω να βραβεύσω όλους εσάς και να αναφερθώ σε όλες αυτές τις προσπάθειες οι οποίες έγιναν το καλοκαίρι προκειμένου να διασφαλίσουμε τις εγκαταστάσεις μας να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε αυτά τα οποία έχουμε ώστε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας και ταυτόχρονα να σώσουμε ότι μπορούσε να περισωθεί από τον εθνικό πλούτο, από τα δάση μας, από τις εγκαταστάσεις μας, από τα σπίτια των ανθρώπων».

Καταλήγοντας στην ομιλία του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε «Σημασία έχει να σηκώνεσαι όρθιος και οι φορές να είναι μία παραπάνω από αυτές που έπεσες. Γιατί θα είσαι όρθιος όταν οι άλλοι θα είναι κάτω. Είστε πολύ σπάνιο υλικό».

«Η εδαφική μας ακεραιότητα, η εθνικής μας αξιοπρέπεια, ο σεβασμός των άλλων κρατών απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας, αυτό το εξασφαλίζετε εσείς. Το εξασφαλίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι υποχρέωση και δικαίωμά μας αυτό το οποίο μας έχει παραχωρήσει η πατρίδα, να είμαστε οι φύλακές της. Εμείς πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι, κι αυτό κάνετε. Συγχαρητήρια θερμά για ότι κάνετε. » είπε απευθυνόμενος στους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «Γέφυρας Κήπων».

«Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Είναι δεδομένη η κύρια αποστολή μας. Η ελευθερία της Ελλάδος, η ελευθερία των Ελλήνων, η Εθνικής Ανεξαρτησία, η εδαφική ακεραιότητα» διεμήνυσε από το Σουφλί, όπου συνομίλησε με προσωπικό του Ε.Φ. «126» και μέσω τηλεδιάσκεψης με προσωπικό που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ