Αποτελέσματα εκλογών 2023: Τι ώρα θα βγουν – Όλες οι λεπτομέρειες

Τέσσερις ημέρες έμειναν για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με τους πολίτες να προσέρχονται στις κάλπες για δεύτερη φορά φέτος.

Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται πολύ νωρίς, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Συγκεκριμένα, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Αμέσως, θα μεταδοθεί από τα ιδιωτικά κανάλια το exit poll που θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB, Pulse και GPO, όπως έγινε και στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μέχρι τις 22:00, θα έχει ενσωματωθεί το 80% – 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων σε όλη τη χώρα.

Αυτό που διαφέρει από τις εκλογές του Μαΐου είναι ότι οι υποψήφιοι βουλευτές δεν θα μετρήσουν σταυρούς, αφού οι πολίτες δεν θα βάλουν σταυρό στα ψηφοδέλτια.

Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 ΕΔΩ.

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζω

Στον ειδικό ιστότοπο του gov.gr ο πολίτης μπορεί να εισάγει τα στοιχεία του και να δει άμεσα το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσει. Μάλιστα υπάρχει και χάρτης με την ακριβή θέση του εκλογικού τμήματος. Εναλλακτικά μπαίνετε στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/

Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα δύο πρώτα γράμματα από το όνομά σας, αλλά και το όνομα του πατέρα σας (και προαιρετικά της μητέρας σας). Ακόμη, προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας. Σε διαφορετική περίπτωση – εφόσον τον θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η».

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού θα προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Οι Έλληνες εκλογείς που διαμένουν εκτός ελληνικής επικράτειας θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους στο εξωτερικό, εφόσον το επέλεξαν, αντί να μεταβούν στην Ελλάδα (άρθρο 2 του ν. 4648/2019).

Για το «Μάθε που ψηφίζεις» μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο:

  • 213 136 1500 από 08:00 μέχρι 20:00
  • 213 131 3800 από 08:00 μέχρι 20:00

Βουλευτικές Εκλογές 25ης Ιουνίου 2023

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ