Αποστάσεις Φίλη και Σκουρλέτη από την τοποθέτηση Κουρουμπλή – “Άστοχη και παρεξηγήσιμη φράση”

Για άστοχη και παρεξηγήσιμη φράση έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “δολοφόνησε τους ανθρώπους”.

«Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε» πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται μία άστοχη φράση, για να μην απαντήσει στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης

«Όσοι συναισθανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών, όσοι πραγματικά συγκλονίζονται από αυτό συμβαίνει στη χώρα, σε όλον τον κόσμο αλλά στη χώρα μας, είμαστε στον διπλάσιο μέσο όρο σε επίπεδο ανθρωπίνων ζωών, ασκήσαμε αυτές τις δύο ημέρες μία έντονη πολιτική κριτική σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας.

Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα και απαντήσεις δεν πήραμε. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες τότε ανοίγουμε τον δρόμο για φράσεις που μπορεί να είναι και άστοχες και παρεξηγήσιμες. Αυτό που είχε πει στις 21 Φεβρουαρίου του 2021, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι” δεν υιοθετεί αυτή τη λογική Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε.

Μιλάμε με αρχές, με αλληλεγγύη στον κόσμο, με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων που έχουμε και έτσι θα εξακολουθήσουμε. Αν θέλετε να διολισθήσετε σε αυτόν τον δρόμο, κάντε το. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από την φόρτιση μία άστοχη φράση, για να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε να απαντήσετε, συνεχίστε. Ο κόσμος κρίνει».

Φίλης: Είστε υπεύθυνοι για τη διάλυση του ΕΣΥ και των ΜΕΘ, και για τους νεκρούς

Μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας είναι υπεύθυνη «για τη διάλυση του ΕΣΥ και των ΜΕΘ, και για τους νεκρούς».

Αναφερόμενος στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Νίκος Φίλης είπε ότι «Δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κύριος Κουρουμπλής μες στον θυμό του και την οργή του γιατί έχει χάσει φίλους του».

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Φίλης

«Συζητούμε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τον θάνατο περίπου 20.000 συμπολιτών μας εντός και εκτός των ΜΕΘ την περίοδο της πανδημίας και έχουμε μπροστά μας μία νέα επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον. Δεν πρέπει να υπνοβατούμε. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Και με ανταλλαγή κοσμητικών επιθέτων και ύβρεων δεν υπάρχει λύση.

Δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κύριος Κουρουμπλής μες στον θυμό του και την οργή του γιατί έχει χάσει φίλους του, όπως είπε. Εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση, η οποία αναδεικνύει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση 20.000 συμπολιτών μας. Πολιτική αντιπαράθεση, όχι προσωποποίηση.

Ως βουλευτής την προηγούμενη περίοδο, είχα ακούσει βουλευτές της ΝΔ να με αποκαλούν προδότη και να ζητούν την παραδειγματική μου τιμωρία, επειδή υποστήριξα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα ο κ. Κασαπίδης ωρυόμενος μέσα στη Βουλή είπε πολλά αχαρακτήριστα πράγματα. Δεν θεωρώ μία σου και μία μου. Δεν προχωράει έτσι η δημοκρατία. Ξέρω επίσης ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης, τον Φεβρουάριο είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν προχωράει έτσι η Δημοκρατία με μία σου και μία μου.

Όταν δίνονται αυτές οι αφορμές από τη Νέα Δημοκρατία, όταν κερδίζει τις εκλογές ποντάροντας στην πολιτική τυμβωρυχία, δεν έχει δικαίωμα η ΝΔ να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και κανένα πολιτικό κόμμα στη Βουλή.

Να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Καμία αντίρρηση. Αλλά όχι φθηνούς αντιπερισπασμούς. Είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός για την έκθεση Τσιόδρα με την οποία βλέπουμε ότι πέθαναν χιλιάδες συμπολίτες μας από κυβερνητική κακή πολιτική. Αυτό θέλουμε να κουβεντιάσουμε και όχι να κάνουμε θέατρο μεταξύ μας.

Δεν κάνουμε πολιτική πάνω στους θανάτους εμείς. Όχι. Δεν κερδοσκοπούμε εμείς, αλλά θέτουμε το πολιτικό πρόβλημα. Είστε υπεύθυνοι για την πολιτική σας, για τη διάλυση του ΕΣΥ, για τη διάλυση των ΜΕΘ, για τους νεκρούς. Είστε υπεύθυνοι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ