Απορρίφθηκε το αίτημα Καμμένου για ψήφιση της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με 180 βουλευτές

Tου Γιώργου Λυκουρέντζου

Με τη διαδικασία της απλής πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί του πρωτοκόλλου σύνδεσης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Η συζήτηση στην Επιτροπή άρχισε με αίτημα του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του Συντάγματος ,το οποίο απαιτεί πλειοψηφία τουλάχιστον 180 βουλευτών.

“Μετά από την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ παύει η Ελλάδα να έχει κυρίαρχο δικαίωμα για να ζητήσει αυτό που προβλέπει το άρθρο 5 δηλαδή συλλογική άμυνα έναντι όμορου κράτους, καθώς πλέον το κράτος αυτό δεν θα είναι τρίτο κράτος. Άρα η συγκεκριμένη κύρωση αφορά σε συνθήκη παραχώρησης κυριαρχικού δικαιώματος” είπε ο κ. Καμμένος.

Στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ απάντησε αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος λέγοντας ότι και όταν κυρώθηκε η είσοδος της Αλβανίας, η οποία επίσης είναι όμορη χώρα, στο ΝΑΤΟ το 2009 δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα.

“Το Σύνταγμα ζητά αυτή την προϋπόθεση όταν η χώρα μας εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ” είπε ο κ. Κατρούγκαλος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος της ΝΔ ο οποίος είπε ότι αυτό που λέει ο κ. Καμμένος στερείται θεσμικής νομιμοποίησης και ότι ο κ. Καμμένος έχασε την ευκαιρία να μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών καταψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.

Το αίτημα του κ. Καμμένου απορρίφθηκε καθώς υποστηρίχθηκε μόνο από τη Χρυσή Αυγή με αποτέλεσμα το δηκτικό σχόλιο του κ. Καμμένου: “Άρα όλοι εκτός από τη Χρυσή Αυγή ανάμεσά τους και ο πύραυλος Κουμουτσάκος και η ΝΔ απορρίπτουν το 180 και ανάβουν άλλες λαμπάδες”.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ