Αποφασίζει η Bundestag

Αποφασίζει η Bundestag

 

«Το αργότερο, έως την Παρασκευή» θα πρέπει να αναμένεται η έγκριση της συμφωνίας του Eurogroup από την Bundestag (Κάτω Βουλή της Γερμανίας), σύμφωνα με το γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την πρόθεση του κόμματός του να στηρίξει τη συμφωνία εξέφρασε και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο κ. Σταϊνμάιερ είπε ότι δεν θα συνιστούσε στους βουλευτές του μια στάση που θα οδηγούσε την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη.

Πάντως, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η λύση που δόθηκε, είναι μόνο προσωρινή και ότι μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, «αντίθετα προς τις δηλώσεις της κυβέρνησης», αναβλήθηκε μόνο για μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Ευρεία στήριξη της συμφωνίας από το κοινοβούλιο αναμένει και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP), Ράινερ Μπρούντερλε, σύμφωνα με δηλώσεις του στη Γερμανική Ραδιοφωνία.

Με τη σειρά του και ο κ. Μπρούντερλε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει στο μέλλον νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, παραδέχθηκε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, αλλά διευκρίνισε ότι θα μπορούσε, μακροπρόθεσμα, να αποτελέσει τμήμα μιας λύσης.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ