Απαντούν στις… αποδοκιμασίες

Απαντούν στις… αποδοκιμασίες

Συνεργάτες του Αθανάσιου Τσαυτάρη αναφερόμενοι στην φραστική επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης από αγρότες του Ορχομενού υπογράμμισαν ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ο κ. Τσαυτάρης επιχείρησε να μοιράσει φρέσκα φρούτα στους μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου και αποδοκιμάστηκε από τους αγρότες, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ορισμένα από τα προϊόντα δεν είναι ελληνικά, αλλά ισπανικά.

Σύμφωνα πάντα με τους συνεργάτες του Υπουργού οι  αγρότες που τον αποδοκίμασαν ήταν πέντε με τον κ. Τσαυτάρη να τους απαντά ότι τα προϊόντα είναι ελληνικά και ότι η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος για την προώθηση των φρούτων στα σχολεία.

 

Εξάλλου ο κ. Τσαυτάρης συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μόσχο Κορασίδη,  θα πραγματοποιήσει σήμερα διαδοχικές επισκέψεις στη Λαμία, το Βόλο και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Τσαυτάρης και ο κ. Κορασίδης θα παρευρεθούν στο Δημαρχείο Λαμίας, όπου ο Δήμαρχος κ. Κοτρωνιάς θα υπογράψει απόφαση παραχώρησης σε εταιρεία έκτασης 500 στρεμμάτων που θα αξιοποιηθούν για την κατασκευή πρότυπων θερμοκηπιακών μονάδων παραγωγής κηπευτικών με την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου. 

 

Ακολούθως οι δύο άνδρες θα μεταβούν στην περιοχή του Βόλου, όπου θα επισκεφθούν τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Βόλου «ΕΒΟΛ», η οποία χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους  επεξεργασίας του γάλακτος, με αποτέλεσμα την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών, όπως είναι το παραδοσιακού τύπου ελληνικό  γιαούρτι.

 

Επισημαίνεται ότι η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία του Βόλου θα ξεκινήσει συνεργασία, με μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και θα προωθήσει στην αγορά δύο νέα γιαούρτια παραδοσιακού τύπου.

 

Ο  κ. Τσαυτάρης θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ, συμπεριλαμβανομένης και της υπό ανέγερση νέας υπερσύγχρονης μονάδας παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος 2.500 τ.μ., συνολικού ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, που εκτιμάται ότι θα παράγει περίπου 100 τόνους το οκτάωρο. Παράλληλα, γίνεται και επέκταση του τομέα του γιαουρτιού και της τυροκόμησης.

 

Η  υπερσύγχρονη μονάδα έχει κατασκευαστεί με ιδίους πόρους της οργάνωσης, ενώ θα συγχρηματοδοτηθεί με κοινοτικούς και εθνικούς πόρους μέσω του προγράμματος επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

 

Αμέσως μετά, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις καινοτόμου θερμοκηπίου εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Το συγκεκριμένο θερμοκήπιο αξιοποιεί ηλεκτρική και θερμική ενέργεια και παράγει με τη μέθοδο της υδροπονίας τομάτα σε τσαμπί, η οποία συλλέγεται και τυποποιείται στο συσκευαστήριο της εταιρείας.

 

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω θερμοκήπιο που βρίσκεται σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα θερμοκήπια της χώρας, με επιτυχή λειτουργία.

 

 Διαβάστε επίσης:

Αποδοκίμασαν τον Τσαυτάρη

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ