Απάντηση του Σταμάτη στη Χρυσοβελώνη: Δεν πήρα μετακλητούς υπαλλήλους

Απάντηση του Σταμάτη στη Χρυσοβελώνη: Δεν πήρα μετακλητούς υπαλλήλους

Στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών στο δικό του γραφείο έδωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης κληθείς να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

«Το δικό μου γραφείο προβλέπει την ύπαρξη ενός Γενικού Γραμματέα με δύο μετακλητούς υπαλλήλους. Εγώ ουδέποτε πήρα ούτε Γενικό Γραμματέα ούτε τους δύο μετακλητούς υπαλλήλους. Στο δικό μου γραφείο προβλέπεται να υπηρετούν 17 άτομα και σήμερα υπηρετούν 9 υπάλληλοι» απάντησε ο υπουργός σημειώνοντας ότι ο ίδιος προσπάθησε να τηρήσει όχι μόνο το γράμμα αλλά και την ουσία του νόμου για τη μείωση των μετακλητών υπαλλήλων.

«Εγώ ως υπουργός είχα τη δυνατότητα να συστήσω μια Γενική Γραμματεία, δεν το έκανα. Η Γενική Γραμματεία είχε δύο υπαλλήλους, δεν προσελήφθησαν και από τους υπολοίπους 17 βρίσκονται σήμερα και εργάζονται οι 9. Που είναι λοιπόν οι φίλοι οι κομματικοί που πάμε να τακτοποιήσουμε; Εκτός αν προτιμάτε, ο κάθε υπουργός, και εν προκειμένω, ο υπουργός Επικρατείας να είναι μόνος του, να σηκώνει το τηλέφωνο και να απαντάει» επέμεινε ο κ. Σταμάτης.

Νωρίτερα, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά για «φαρισαϊσμό» διότι «από το 2012 ο Πρωθυπουργός, την ώρα που απαιτούσε τις πρώτες διαθεσιμότητες υπαλλήλων του δημοσίου, προανήγγειλε πως θα απαγορεύσει την πρόσληψη συγγενών υπουργών ως μετακλητών στο δημόσιο», που έγινε η εξαγγελία, «πέρασαν δύο χρόνια αλλά το μέτρο για τους μετακλητούς συγγενείς ουδέποτε εφαρμόστηκε».

Η βουλευτής επικαλέστηκε τα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί από τους υπουργούς σε ερωτήσεις της για τον αριθμό των μετακλητών, για τις οποίες ανέφερε πως δείχνουν ότι η μείωση δεν προχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ