Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό έχει ξεκινήσει καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο σήμερα θεωρείται βέβαιη, καθώς οι «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμής, φαίνεται πως ξεπεράστηκαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νωρίς το μεσημέρι πέρασε την πόρτα του Μαξίμου η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία εμφανίζεται μεταξύ των επικρατέστερων για το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο έμεινε ακέφαλο μετά την αποχώρηση του Πάνου Σκουρλέτη. Για το ίδιο υπουργείο, ωστόσο, ακούγεται τόσο το όνομα του Νίκου Παππά, όσο και αυτό του Χρήστου Σπίρτζη.

Αναφορικά με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο χηρεύει από την ημέρα που παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας, κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε εκεί να μετακινηθεί ο Δημήτρης Βίτσας.

Επίσης, από το πόστο του φαίνεται να μετακινείται και ο Δημήτρης Λιάκος, ο οποίος από τη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ πιθανότατα να πάει στο υπουργείο Οικονομίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποχωρεί ο Γιάννης Δραγασάκης. Επίσης, προς αναβάθμιση φαίνεται πως είναι και οι Χαρίτσης και Πιτσιόρλας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, νέο πρόσωπο μπορεί να είναι η Κατερίνα Παπακώστα η οποία μετά και τη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο φαίνεται πως μπαίνει στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά της προτάθηκε η θέση της υφυπουργού Υγείας, θέση την οποία φέρεται να αρνήθηκε λόγω της παρουσίας του Παύλου Πολάκη στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Στους αμετακίνητους της Κυβέρνησης συγκαταλέγονται οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, Άμυνας Πάνος Καμμένος εκτός εάν ο ίδιος επιθυμεί να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο πόστο, και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Στα «σταθερά» χαρτιά συγκαταλέγεται επίσης ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ