Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα Ξηρού

Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα Ξηρού 

 

Μείζον πολιτικό ατόπημα χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου, να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού, και ζητά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση στο θέμα.

 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται:

“Αποτελεί μείζον πολιτικό ατόπημα η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του καταδικασθέντος για την υπόθεση της “17 Νοέμβρη” Σάββα Ξηρού, δίνοντας στην ουσία συγχωροχάρτι στα στυγερά εγκλήματα των τρομοκρατών.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα, δεν μπορεί υπό το βάρος της διατήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών να σιωπά. Πρέπει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση”.

 

Σημειώνεται ότι οι δύο βουλευτές ανέφεραν μεταξύ άλλων σε κοινή τους δήλωσεη:”Από  τη στιγμή που αποφασίσαμε να καταθέσουμε υπέρ του αιτήματος για κατ’ οίκον νοσηλεία του Σάββα Ξηρού, ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις – όπως υπήρξαν και στο παρελθόν αντιδράσεις, οι οποίες μάλιστα ήταν δημαγωγικές και ανθρωποφαγικές.

Ωστόσο,  αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορούσε να μας εμποδίσει να μας κάνει να δράσουμε αντίθετα με ό,τι υπαγορεύουν οι αρχές του κράτους δικαίου και του ανθρωπισμού, καθώς και η συνείδησή μας. Γιατί, για μας, είναι αυτονόητο ότι ένας κρατούμενος με ποσοστό αναπηρίας 93%, με πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα υγείας (μεταξύ των οποίων ολική τύφλωση, αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά.) δεν πρέπει να εξοντωθεί στη φυλακή, οδηγούμενος στον θάνατο, αλλά να συνεχίσει τη νοσηλεία του περιορισμένος κατ’ οίκον”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ