Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την Τασία Χριστοδουλοπούλου

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις για προσλήψεις και “πρασινοφρουρούς” της Τασίας Χριστοδουλοπούλου τόσο εντός, όσο και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, σχολιάζοντας τις επίμαχες δηλώσεις, διαχώρισε τη θέση του σημειώνοντας ότι “η συγκεκριμένη άποψη όπως διατυπώθηκε, αδικεί τα κυβερνητικά δρώμενα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε δύο χρόνια να επιλέξει τους διοικητές των νοσοκομείων”.

“Η κ. Χριστοδουλοπούλου εξέφρασε προσωπικές απόψεις, με τις οποίες εγώ τουλάχιστον διαφωνώ, οριζοντίως και καθέτως”, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Δείτε στο 16:36 του βίντεο:

Σταθάκης για Χριστοδουλοπούλου: Δεν μας εκφράζουν αυτά

“Συμμερίζομαι την κεντρική ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και στον ΑΔΜΗΕ και σε άλλες κρατικές εταιρείες. Εμείς θεωρούμε ότι οι προσλήψεις πρέπει να ακολουθούν την γνωστή αξιοκρατική διαδικασία, με την οποία γίνονται στο δημόσιο και παντού. Δεν μπορούμε να πάμε πίσω σε αυτό” τόνισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, στο ENTER TV.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου “Μακριά από εμάς οι κομματικές προσλήψεις, δεν τα κάναμε ποτέ επί 3,5 χρόνια. Εμείς δεν κάναμε τέτοιες προσλήψεις, τηρήσαμε με μεγάλη ακρίβεια τους καλούς θεσμούς που υπάρχουν στο κράτος”.

“Δεν είναι στη φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ οι κομματικές προσλήψεις  και δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτά, δεν μας εκφράζουν” υπογράμμισε.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Η δήλωση για “τους δικούς μας ανθρώπους” στους θεσμούς του κράτους και η αντίδραση του Μαξίμου

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε  “πως πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε εχθρικό περιβάλλον στη Δικαιοσύνη” και φέρνοντας ως παράδειγμα την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως “οι δικαστές είχαν υπηρετήσει είτε σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ είτε σε κυβερνήσεις ΝΔ, οπότε έπρεπε το γεγονός ότι εμείς δεν είχαμε ιστορία στον χώρο της δικαιοσύνης, οι επιλογές μας να ήταν δεκτές με κάποιο ενθουσιασμό ή έστω επιφυλακτικότητα, ενώ αυτοί – η πλειοψηφία τους – προσπαθούσαν να μας επιτεθούν σε ό,τι πρωτοβουλία αναλαμβάναμε”.

Στη συνέχεια, όπως ακούγεται στο ηχητικό που δημοσίευσαν τα “Παραπολιτικά”, η κ. Χριστοδουλοπούλου, σημειώνει:

“Εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, κάναμε να γίνονται οι γραμματείς και οι διευθυντές αυτοί που θα είχαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πολύ περισσότεροι εμείς που είχαμε ένα εχθρικό κράτος απέναντί μας, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η ΝΔ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχαν ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό είναι νομίζω το μάθημα ότι πήραμε ένα κράτος που ήταν ξεχαρβαλωμένο και απολύτως ταυτισμένο με τα κόμματα και προσπαθήσαμε να κάνουμε μια πολιτική που να μπορεί να δείξει σεβασμό ο κόσμος στη Δικαιοσύνη μέσα από ελαφρύτερες ποινές και από εναλλακτικές ποινές”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ