Τασία Χριστοδουλοπούλου: Η δήλωση για “τους δικούς μας ανθρώπους” στους θεσμούς του κράτους και η αντίδραση του Μαξίμου

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την στελέχωση θέσεων της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και της Δικαιοσύνης.

Ανέφερε  “πως πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε εχθρικό περιβάλλον στη Δικαιοσύνη” και φέρνοντας ως παράδειγμα την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως “οι δικαστές είχαν υπηρετήσει είτε σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ είτε σε κυβερνήσεις ΝΔ, οπότε έπρεπε το γεγονός ότι εμείς δεν είχαμε ιστορία στον χώρο της δικαιοσύνης, οι επιλογές μας να ήταν δεκτές με κάποιο ενθουσιασμό ή έστω επιφυλακτικότητα, ενώ αυτοί – η πλειοψηφία τους – προσπαθούσαν να μας επιτεθούν σε ό,τι πρωτοβουλία αναλαμβάναμε”.

Στη συνέχεια, όπως ακούγεται στο ηχητικό που δημοσίευσαν τα “Παραπολιτικά”, η κ. Χριστοδουλοπούλου, σημειώνει:

“Εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, κάναμε να γίνονται οι γραμματείς και οι διευθυντές αυτοί που θα είχαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πολύ περισσότεροι εμείς που είχαμε ένα εχθρικό κράτος απέναντί μας, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η ΝΔ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχαν ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό είναι νομίζω το μάθημα ότι πήραμε ένα κράτος που ήταν ξεχαρβαλωμένο και απολύτως ταυτισμένο με τα κόμματα και προσπαθήσαμε να κάνουμε μια πολιτική που να μπορεί να δείξει σεβασμό ο κόσμος στη Δικαιοσύνη μέσα από ελαφρύτερες ποινές και από εναλλακτικές ποινές “.

Οικονόμου

Η απάντηση Οικονόμου

Στο θέμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

“Θέλω να επισημάνω -για μια ακόμη φορά- την απόπειρα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προκαλέσει ακραία πόλωση και διχασμό. Να προκαλέσει τοξικότητα, να ευτελίσει, να εξαχρειώσει, να εκβαρβαρίσει την πολιτική ζωή. Να απαξιώσει τους Θεσμούς του δημοκρατικού Πολιτεύματος και να αμφισβητήσει τη Δικαιοσύνη. Η δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε κομματική εκδήλωση, μετά τις ανάλογες θέσεις του κ. Πολάκη, αποτελεί άλλη μια απόδειξη  ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η λογική άλωσης της Δικαιοσύνης και του Κράτους.

Δεν πρόκειται μόνο για τον κ. Πολάκη, αλλά για μια συνολική αντίληψη στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η σιωπή του κ. Τσίπρα συνιστά ολοφάνερη αποδοχή και συναίνεση προς τη στάση αυτή. Είμαστε ανυποχώρητα απέναντι σε αυτές τις τακτικές. Είμαστε ανυποχώρητα απέναντι σε αυτή τη λογική. Ο πολιτικός αγώνας που δίνουμε είναι αυτός της θεσμικότητας, της αξιοπρέπειας, του ήθους και της πολιτικότητας. Και γι’ αυτό δεν θα τους παρακολουθήσουμε. Μας χωρίζει άβυσσος και δεν θα παίξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ταμπλό της πόλωσης, της ευτέλειας και του διχασμού” υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

“Απέναντι σε αυτό  η Κυβέρνηση -όπως ξεκάθαρα τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης- αντιπαραβάλλει τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό λόγο και κυρίως τα έργα της. Αντιμετωπίζουμε τις εξωγενείς προκλήσεις που δέχεται -όπως και ολόκληρη η Ευρώπη- η χώρα μας και μεριμνούμε για τα προβλήματα και τις αγωνίες των συμπολιτών μας.  Κοιτάζουμε μπροστά,  και συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που στόχο έχουν τη συλλογική πρόοδο και την ατομική προκοπή.  Δεν μας ενδιαφέρουν οι στείρες αντιπαραθέσεις και ξέρουμε ότι αυτές αποδοκιμάζονται από τους πολίτες, ανεξάρτητα  από την πολιτική τους τοποθέτηση. Στο «όχι σε όλα», απαντάμε με «ανάπτυξη για όλους». Στο λαϊκισμό απαντάμε με δράσεις δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, που τονώνουν την κοινωνική συνοχή.

Στις ακρότητες απαντάμε με τα αποτελέσματα της πολιτικής μας: Την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, την τόνωση των εξαγωγών, τη δυναμική ανάπτυξη που ήδη συντελείται, το σεβασμό και τη στήριξη της Δικαιοσύνης και των Θεσμών της Δημοκρατίας. Χτίζουμε γέφυρες με το αύριο, χτίζουμε γέφυρες με το μέλλον, όταν η Αντιπολίτευση ορθώνει τείχη για να εμποδίσει την μετάβαση της χώρας και της κοινωνίας στο αύριο” συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ