Ανθελληνικό αμόκ από τον Ερντογάν

Του Παναγή Γαλιατσάτου

Σε κατάσταση ανθελληνικού αμόκ βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των «8» εκβιάζει ότι θα πνίξει τα ελληνικά νησιά με μετανάστες, αν δεν του παραδοθούν οι κεφαλές των «8» επί πινάκι.

Εντονη ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα, που θεωρεί ότι θα κλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο, θα υπάρξουν νέες αμφισβητήσεις των συνόρων και της Συνθήκης της Λωζάνης, αλλά και αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η Τουρκία υποδέχτηκε την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των «8» με ένα μπαράζ εχθρικών για τη χώρα μας πρωτοσέλιδων (κυρίως από τα απολύτως ελεγχόμενα από τον Ερντογάν μέσα μαζικής ενημέρωσης), αλλά και με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που κατηγόρησε τη χώρα μας για «υπόθαλψη εγκληματιών» και «τρομοκρατών» και τον Αρειο Πάγο για μια απόφαση που «έχει ως στόχο τη δημοκρατική τάξη στην Τουρκία». 

Μάλιστα, καταλόγισε στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου πολιτικά κίνητρα. Ιδιαίτερα ανησυχητική για την Αθήνα, ωστόσο, ήταν μια παράγραφος στη συγκεκριμένη ανακοίνωση που έκανε λόγο για «συνολική επαναξιολόγηση των διμερών μας σχέσεων» και για «συνέπειες για το κοινό μας έργο σε άλλα διμερή/περιφερειακά ζητήματα».

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες και διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

Διαβάστε επίσης:

Η τουρκική πρόκληση στα Ίμια και οι αντιδράσεις – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Έρχεται «κούρεμα» – σοκ 30% στις συντάξεις

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Το ντέρμπι των «αιωνίων»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ