Άνοιξαν το cd με τη λίστα Λαγκάρντ

Άνοιξαν το cd με τη λίστα Λαγκάρντ

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Σύγχυση για το αν το ηλεκτρονικό υλικό που ήρθε από τη Γαλλία το 2010 είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που εστάλη εκ νέου στην χώρα μας τον προηγούμενο μήνα έχει προκληθεί από δύο αντικρουόμενες καταθέσεις στην προανακριτική επιτροπή.

Την Τετάρτη το πρωί, τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής, παρουσία δύο ειδικών αστυνομικών της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, αποσφράγισαν το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο που εδώ και αρκετές εβδομάδες φυλασσόταν σφραγισμένο στο χρηματοκιβώτιο της Βουλής.

Αναλυτικά, την Τρίτη αργά το βράδυ ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Γ. Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Αγγελόπουλος κατέθεσε ότι το ηλεκτρονικό αρχείο που εκείνος είχε επεξεργαστεί το 2010, προκειμένου να ενημερώσει τον πρώην Υπουργό για το συνολικό ποσό και τα 10 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις ήταν ένα αρχείο excel, χωρίς οδηγίες χρήσεις.

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα ο Θόδωρος Φλωράτος, υπάλληλος του ΣΔΟΕ που ταξίδεψε στη Γαλλία πριν από μερικές εβδομάδες προκειμένου να παραλάβει εκ νέου την λίστα, είχε καταθέσει ότι το ηλεκτρονικό αρχείο που παρέλαβε αποτελούνταν από δύο αρχεία εξέλ, δύο αρχεία pdf καθώς και ένα έγγραφο word.

Με δεδομένο ότι οι γαλλικές αρχές υποστηρίζουν ότι το υλικό που έστειλαν και την πρώτη και τη δεύτερη φορά ήταν ακριβώς το ίδιο, οι βουλευτές έχουν αρχίσει να έχουν υπόνοιες για αλλοίωση του ηλεκτρονικού υλικού ακόμα και σε πιο πρώιμο στάδιο.

Την Τετάρτη τα ξημερώματα, πάντως, μετά από ένα θρίλερ αναζήτησης των κλειδιών του χρηματοκιβωτίου όπου φυλάσσεται η λίστα στη Βουλή, τελικά το ηλεκτρονικό υλικό πέρασε στα χέρια των μελών της προανακριτικής επιτροπής.

Το πρωί της Τετάρτης τελικά το ηλεκτρονικό υλικό ανοίχτηκε, παρουσία δύο ειδικών αστυνομικών της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, και οι βουλευτές διαπίστωσαν ότι το υλικό που εστάλη από τη Γαλλία είναι στην μορφή που περιέγραψε ο κ. Φλωράτος, δηλαδή δύο αρχεία pdf, δυο αρχεία excel και ένα word.

Ο κ. Αγγελόπουλος, που αυτή την ώρα καταθέτει ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, αναμένεται να περάσει το κατώφλι της επιτροπής εκ νέου το απόγευμα της Τετάρτης προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

 

Πηγή:real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ