Άνοιγμα σε ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνται στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Άνοιγμα σε ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνται στελέχη της ΔΗΜΑΡ

 

Πολλά ήταν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ανάμεσα τους ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Νίκος Τσούκαλης και ο Θόδωρος Μαργαρίτης που υποστήριξαν ότι η πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η παράταξη, θα πρέπει να βασιστεί στον διάλογο με την κεντροαριστερά, με στόχο τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα λιγότεροι ήταν αυτοί που εξέφρασαν την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία δέσμευση εκ των προτέρων για συνεργασία με την Κουμουνδούρου και να μείνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Την ίδια στιγμή, η υποβολή παραίτησης από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, δεν βρίσκει σύμφωνη την Εκτελεστική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αναφέρει ανακοίνωση που εξεδόθη μετά την οκτάωρη και πλέον κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων, που άρχισε στις 11.30 το πρωί και τελείωσε στις 8 το βράδυ.

«Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα αίτια της εκλογικής ήττας και διατυπώθηκαν θέσεις για το μέλλον του κόμματος, οι οποίες θα συζητηθούν αναλυτικά στη Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση .

Τα περισσότερα ηγετικά στελέχη του κόμματος δεν συμφώνησαν με την παραίτηση και τον τρόπο που τη διέθεσε στα όργανα του κόμματος ο κ. Κουβέλης, και στις τοποθετήσεις τους το κατέστησαν σαφές, ενώ άλλα στελέχη εξέφρασαν ζωηρές επιφυλάξεις. Η σχετική απόφαση αποδοχής ή όχι της παραίτησης, ωστόσο, είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Επιτροπής και εφόσον κριθεί απαραίτητο ο κ. Κουβέλης μπορεί να ζητήσει να συγκληθεί και το διαρκές συνέδριο του κόμματος.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ασκήθηκε αυστηρή κριτική για στελέχη της πλειοψηφίας στην Εκτελεστική Επιτροπή που συνέβαλαν στη διατύπωση της πολιτικής, η οποία, όπως σημειώθηκε, αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε την παραίτησή όσων συμμετείχαν στη χάραξη και τον χειρισμό της πολιτικής των εκλογών η οποία ήταν «τρίτος πόλος, ούτε με την κυβέρνηση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ο Σπύρος Λυκούδης στην παρέμβασή του ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την παραίτηση του κ. Κουβέλη, γιατί άμεση ανάγκη είναι να αλλάξει η πολιτική και να αρχίσει η συζήτηση για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα της ΔΗΜΑΡ και στη σύντομη τοποθέτησή του σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο ανάκαμψης του κόμματος και τόνισε ότι όλες οι αδυναμίες και τα λάθη, όπως και το στίγμα του κόμματος, θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή.

Εν τω μεταξύ πληροφορίες φέρουν τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό να εξετάζει ως ενδεχόμενο ακόμη και την ανεξαρτητοποίησή του.

 

Διαβάστε επίσης:

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τον Κουβέλη

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.