Ανήσυχο το πολιτικό σύστημα από την επίθεση στον Στρατούλη

Ανήσυχο το πολιτικό σύστημα από την επίθεση στον Στρατούλη

Νέα ανησυχία προκαλεί σε κυβέρνηση και κόμματα η επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Στρατούλης, καταγγέλλοντας πως οι δράστες ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Νέα ανησυχία προκαλεί σε κυβέρνηση και κόμματα η επίθεση που δέχθηκε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Στρατούλης, καταγγέλλοντας αργότερα πως οι δράστες ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός, θεωρείται σημείο-σταθμός στον «πόλεμο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής, που όλα δείχνουν ότι θα κλιμακωθεί περαιτέρω, ενώ τον προβληματισμό τους δεν έκρυψαν τα υπόλοιπα κόμματα, που καταδίκασαν απερίφραστα την επίθεση.

Ο ξυλοδαρμός του βουλευτή έλαβε χώρα στον περίβολο του ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος, τον οποίο και είχε πάει να παρακολουθήσει μαζί με τον γιο του. Όπως ο ίδιος δήλωσε λίγο αργότερα, οι άντρες που τον πλησίασαν απειλητικά, λέγοντάς του πως τον αναγνώρισαν και δηλώνοντας ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, τον απείλησαν ότι θα τον σκότωναν εκείνη την ώρα. Εκείνος άρχισε να καλεί σε βοήθεια, φωνάζοντας το όνομά του και ότι τον σκοτώνουν, με αποτέλεσμα φίλαθλοι που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο να πλησιάσουν, και οι δράστες να τραπούν σε φυγή. Αμέσως μετά, ο βουλευτής διεκομίσθη στο ιατρείο του γηπέδου για να λάβει εκεί τις πρώτες βοήθειες, ενώ έχοντας δεχθεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι, κρίθηκε αναγκαίο να επισκεφθεί στη συνέχεια και νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά ιατρικών εξετάσεων. Σε κάθε περίπτωση, περιγράφοντας τους δράστες στην αστυνομία, ο κ. Στρατούλης δήλωσε απολύτως έτοιμος να τους αναγνωρίσει, ενώ κατέθεσε και μήνυση κατά αγνώστων. Δεν αναγνώρισε πάντως ως δράστη τον μοναδικό προσαχθέντα, που αργότερα αφέθη ελεύθερος.

Την «δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή» κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. «Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά», σημειωνόταν στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, ενώ στελέχη της Αριστεράς, εξέφραζαν φόβους, για ενδεχόμενο, η επίθεση να αποτελέσει απαρχή ανάλογων συμβάντων, που θα δυναμίτιζαν το πολιτικό κλίμα ή ακόμα και θα μπορούσαν να προκαλέσουν «επικίνδυνες και ανώμαλες εξελίξεις».

Και ενώ πρώτη η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και εν συνεχεία όλα τα κόμματα, καταδίκασαν με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση, η Χρυσή Αυγή αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το επεισόδιο, περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση και κάνοντας λόγο για «πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν τη βία».

Επεισόδια στη Νίκαια

Σημειώνεται ότι ένταση υπήρξε χθες και στη Νίκαια, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ανοιχτής εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, ακριβώς την ώρα που αντιρατσιστικές οργανώσεις πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Τα περιορισμένα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και οπαδών της Χρυσής Αυγής σε γνωστό πολυχώρο στον Ρέντη, προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, αλλά και αντίδραση της Αστυνομίας, με περιορισμένη χρήση χημικών και κροτίδων κρότου-λάμψης.

Ξυλοδαρμός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο

Εντωμεταξύ, τον δικό του ξυλοδαρμό από άνδρες των ΜΑΤ κατήγγειλε ένας ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό. Σύμφωνα με καταγγελίες του βουλευτή Μαγνησίας, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και χτύπησαν χωρίς αφορμή φιλάθλους, μεταξύ των οποίων ο ίδιος και ο πατέρας του, με αποτέλεσμα ένας πολίτης να μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Βόλου, έχοντας δεχθεί δακρυγόνο στα μάτια.

ΠΗΓΗ:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ