Ανδρουλάκης: «Στρατηγικός στόχος το 16-17% στις Ευρωεκλογές»

Τον πήχη για τις ευρωεκλογές έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Alpha ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε ως στρατηγικό του στόχο το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές με ποσοστό της τάξης άνω του 15-16% , ωστόσο μακροπρόθεσμος στόχος είναι στις εθνικές εκλογές το κόμμα του να είναι ο «αξιόμαχος αντίπαλος» της ΝΔ.

Αναφορικά με τα αυξημένα ποσοστά που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις είπε ότι δεν ακολουθεί τον «εύκολο δρόμο».

«Δεν αγωνιζόμαστε για μια πρόσκαιρη ηγεμονία στο χώρο της κεντροαριστεράς, στόχος μου να είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, αλλά αυτός ο στόχος δεν έχει ταβάνι. Θέλουμε να δώσουμε διέξοδο στον κόσμο, να φύγει η Νέα Δημοκρατία. Και πιστεύω ότι η παράταξή μας θα τα καταφέρει να είναι ο αξιόμαχος αντίπαλος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην ερώτηση για αν υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας με τον Στέφανο Κασσελάκη ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Το πρόβλημα σήμερα είναι πολιτικό. Πρώτο πρόβλημα η μεγάλη αποχή. Δεύτερο. Έχουμε ένα κόμμα με μεγάλα ποσοστά και πολλά κόμματα με μικρότερα. Πρέπει μία ισχυρή προοδευτική φωνή να είναι ακόμα δυνατότερη στις ευρωεκλογές ώστε να είναι ο αξιόμαχος αντίπαλος της ΝΔ στις εθνικές. Και αυτό φιλοδοξούμε να είναι η παράταξή μας. Και αυτό γιατί πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία στο πολιτικό σύστημα ανάμεσα στη ΝΔ και τη δημοκρατική παράταξη σε προγραμματικούς και ιδεολογικούς όρους, ώστε να μην υπάρχει ακόμα περισσότερη αλαζονεία. Γιατί το πρόβλημα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αλαζονεία».

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ να είναι ισχυρό στις ευρωεκλογές για να οικοδομήσει τη σύγχρονη Κεντροαριστερά

Aκόμη, ο κ. Ανδρουλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αναφέρει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνει. Εμείς μιλάμε προγραμματικά και πολιτικά χωρίς λαϊκισμούς και λέμε όχι σε ένα κόμμα περίκλειστο κάστρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σ’ αυτό τον ρόλο, δεν έγινε κόμμα της κοινωνίας, κίνημα, κάτι που φιλοδοξούμε να γίνουμε εμείς».

Ερωτηθείς για τη Νέα Αριστερά, απάντησε: «Μακάρι να υπάρχει κοινός τόπος για αντιπολίτευση στη Βουλή και μια ισχυρή φωνή απέναντι στην πολιτική της ΝΔ». Για να προσθέσει: «Το παν είναι η παράταξή μας να είναι ισχυρή στις επόμενες εκλογές για να μπορεί να οικοδομήσει τη σύγχρονη Κεντροαριστερά που θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές» κάνοντας λόγο για έναν άλλο ιστορικό κύκλο.

Για το κριτήριο της σύνθεσης του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι επιθυμεί να τοποθετήσει νέους με γνώσεις για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

«Θα είναι ένα ευρωψηφοδέλτιο που θα μιλά στο όνομα της Ευρώπης. Πρόσωπα που θα καταλαβαίνουν πού πάει η Ευρώπη», είπε σημειώνοντας ότι ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την οπαδική βία εξαπολύοντας πυρά κατά του Μέγαρου Μαξίμου το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο επικεντρώνεται στην «επικοινωνιακή διαχείριση» των γεγονότων, ενώ αδυνατεί να εφαρμόσει αποτελεσματικές λύσεις.

«Φτάνει πια με την επικοινωνιακή διαχείριση. Τι μας είπαν σήμερα; “Ότι έδωσαν 200 ονόματα χούλιγκαν στη δικαιοσύνη. Σήμερα που ακρωτηριάστηκε ένας αστυνομικός. Γιατί δεν πήγαιναν νωρίτερα; Φτάνει πια με την επικοινωνιακή διαχείριση», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα “δραματικά γεγονότα και στην τελευταία τραγική εξέλιξη με τον αστυνομικό που χαροπαλεύει” υποστήριξε ότι “ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλές φορές εξαγγείλει μέτρα, χωρίς αποτέλεσμα”. Υπογράμμισε ότι Πολιτεία και Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθούν άμεσα και ειδικά με βάση την επισήμανση ότι η οπαδική βία εμπλέκεται ενδεχομένως με το οργανωμένο έγκλημα.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε όσοι εμπλέκονται σε πράξεις οπαδικής βίας ή έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για ανάλογα αδικήματα, να τους απαγορεύεται δια βίου η είσοδος σε αθλητικούς χώρους. Συμπλήρωσε δε την πρότασή του λέγοντας ότι μπορεί να έχει και αναδρομική ισχύ. Σε κάθε περίπτωση – είπε- θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για του νέους ανθρώπους, όσον αφορά στην οπαδική βία. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την κυβέρνηση “να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της”, διαφώνησε με την απόφαση για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών επί ένα δίμηνο και σημείωσε: “Για ποιο λόγο να “πληρώσουν” και οι υγιείς φίλαθλοι;».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ