Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2024 η εκδίκαση της αγωγής Δημητριάδη κατά δημοσιογράφων – «Πρώτα σπιλώνουν και μετά κρύβονται» λέει η πλευρά του πρώην γενικού γραμματέα

Αναβολή για τον Ιανουάριο του 2024 πήρε, έπειτα από αίτημα των εναγομένων, η εκδίκαση της αγωγής για ηθική βλάβη που κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος κατέφυγε στη Δικαιοσύνη έπειτα από δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Την Πέμπτη, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα των εναγομένων και ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 25 Ιανουαρίου του 2024. H αγωγή κατατέθηκε εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών», του διευθυντή της, Νικόλα Βουλέλη, του διευθυντή σύνταξης, Σωτήρη Μανιάτη, του αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ ,Γιώργου Πετρόπουλου, του ιστότοπου Reporters United και των δημοσιογράφων, Θανάση Κουκάκη, Θοδωρή Χονδρόγιαννου και Νικόλα Λεοντόπουλου.

Στην αγωγή του, ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης ζητεί από τους συντάκτες και τους υπεύθυνους των μέσων μαζικής ενημέρωσης να ανακαλέσουν και να μην επαναλάβουν στο μέλλον δημοσιεύματα που περιείχαν δυσφημιστικές ή εξυβριστικές -κατά τον ίδιο- φράσεις για το πρόσωπό του, καθώς και την επιδίκαση ποσών ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη. Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, τα ποσά αυτά θα τα εκχωρήσει στα «Παιδικά Χωριά SOS».

Χθες ο ενάγων δήλωσε -μέσω των πληρεξουσίων του- την επιθυμία του για την πρόοδο της δίκης, ωστόσο οι εναγόμενοι ζήτησαν από την πλευρά τους αναβολή λόγω κωλύματος των δικηγόρων τους. Απών ήταν ο κ. Κουκάκης.

«Πρώτα σπιλώνουν και μετά κρύβονται», σχολίαζαν πηγές από την πλευρά του ενάγοντος. Οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους στο δικαστήριο, ενώ ο ενάγων θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον ως το 2024, με τις αναφορές που -όπως δηλώνει στην αγωγή του- σπιλώνουν την προσωπικότητά του να αιωρούνται στην προεκλογική ατμόσφαιρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ