Ζούσε με σφαίρα σφηνωμένη στον λαιμό του για 77 χρόνια – Το ανακάλυψε όταν έπεσε από μπαλκόνι

Ένας 95χρονος Κινέζος βετεράνος του πολέμου ανακάλυψε πρόσφατα ότι ζούσε για σχεδόν οκτώ δεκαετίες με μια σφαίρα σφηνωμένη στο λαιμό του.

Ύστερα από πτώση από το μπαλκόνι του σπιτιού του στη Shandong της Κίνας, ο Zhao He δεν ανέφερε κανένα σύμπτωμα στην ανήσυχη οικογένειά του. Δεν αισθάνθηκε πόνο, αλλά μετά από λίγο, ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου άρχισε να αισθάνεται μια μικρή ενόχληση στο λαιμό του, οπότε ο γιος του αποφάσισε να τον πάει στο νοσοκομείο για έλεγχο.

Αφού άκουσαν για την πτώση του, οι γιατροί του συνέστησαν μια ακτινογραφία, για να βεβαιωθούν ότι δεν είχε υποστεί σοβαρή βλάβη στον αυχένα του. Μόνο που αντί για κάταγμα, η ακτινογραφία αποκάλυψε ένα ξένο αντικείμενο στο λαιμό του άνδρα, το οποίο αργότερα θα αναγνωριζόταν ως μια παλιά σφαίρα.

Ο 95χρονος άνδρας είπε στους γιατρούς ότι είχε καταταγεί στον κινεζικό στρατό ως έφηβος και πολέμησε σε δύο πολέμους – εναντίον των Ιαπώνων εισβολέων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (1931-1945) και στο πλευρό της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας (1950-1953). Υπέστη πολλαπλούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της θητείας του στο στρατό, αλλά δεν θυμόταν τίποτα για το ότι δέχτηκε σφαίρα στο λαιμό.

“Τραυματίστηκε ενώ μετέφερε έναν τραυματισμένο σύντροφο σε ένα ποτάμι κατά τη διάρκεια μιας από τις μάχες. Υπάρχουν θραύσματα και σε άλλα μέρη του σώματός του”, δήλωσε ο γαμπρός του άνδρα, Γουάνγκ.

Ο ίδιος ο Ζάο εκτιμά ότι η σφαίρα βρισκόταν στο λαιμό του από το 1944, όταν χτυπήθηκε από σφαίρα ενώ διέσχιζε ένα ποτάμι. Η σφαίρα φέρεται να μπήκε μέσα από την αριστερή πλευρά της μύτης, διαπέρασε την άνω γνάθο του και του έβγαλε ένα από τα δόντια του πριν σφηνωθεί στον λαιμό του. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο το προαίσθημά του.

Αφού εξέτασαν τις ακτινογραφίες, οι γιατροί είπαν στον Zhao He και την οικογένειά του ότι η σφαίρα ήταν κοντά σε κάποια σημαντικά αιμοφόρα αγγεία και ότι, εφόσον δεν του είχε προκαλέσει κανένα πρόβλημα, ήταν καλύτερο να την αφήσουν μέσα. Ο βετεράνος πολέμου συμφώνησε.

“Ήμουν υγιής όλα αυτά τα χρόνια, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν τα πράγματα τώρα”, δήλωσε ο Zhao He.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ