«Άναψε φωτιές» ο Στέφανος Κασσελάκης με τη δήλωσή του για τον Σημίτη

Η απουσία του Στέφανου Κασσελάκη από την εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις. Ο Κασσελάκης δήλωσε ότι δεν έχει λόγο να βρίσκεται με όσους έχουν σπαταλήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού και ανέφερε την ύπαρξη διαπλοκής.

Αυτή η δήλωση προκάλεσε μπαράζ φραστικών αντιπαραθέσεων μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίοι μάλιστα, κατηγόρησαν τον Κασσελάκη για πολιτικό διπολισμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολίασε τη δήλωση του Κασσελάκη, λέγοντας ότι πρέπει να έχουμε αίσθηση του τι εκπροσωπούμε. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Κασσελάκης είναι πρόεδρος ενός κόμματος που έχει επιβαρύνει την Ελλάδα με πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στον Παύλο Μαρινάκη απάντησε με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: «Μαθήματα Ιστορίας προς τον άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα. Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.! Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα», αναφέρεται και συνοδεύει την ανάρτησή του και με έναν πίνακα για το δημόσιο χρέος.

«Το κλείσιμο των τραπεζών βαραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Όσες φορές και να προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μας, τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ που φόρτωσαν στη χώρα μας, το κλείσιμο των τραπεζών και η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του» αναφέρει σε νέα ανάρτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. και επισημαίνει «Λέει πως είναι «τιμή του» το γεγονός πως «η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες», παραθέτοντας έναν πίνακα για την εξέλιξη του δημόσιου χρέους στον οποίο, ωστόσο, παραλείπει να αναφέρει τι συνέβη την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Κύριε Κασσελάκη, έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ έναν Πρωθυπουργό και μια Κυβέρνηση που, σε μια περίοδο αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων, προσπαθούν και βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα του παρόντος μιλώντας με όρους μέλλοντος.

Αφήνουμε σε εσάς τον ρόλο του εκφραστή της ρητορικής του χθες, της τοξικότητας και της παραπληροφόρησης», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΑΣΟΚ σε Κασσελάκη: «Επιβεβαιώνει άθελά του την ιστορική αλήθεια»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, έδωσε απάντηση στα όσα δημοσίευσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο κ. Γλαβίνας ανέφερε σε ανάρτησή του:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη παρέδωσε το 2004 τη χώρα με δείκτη χρέους προς ΑΕΠ στο 95%, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή άφησε πίσω της έναν εκτροχιασμένο λόγο χρέους προς ΑΕΠ στο 127% και θηριώδη “δίδυμα ελλείμματα” (δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 15% και εξωτερικό έλλειμμα ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως).

Εκλαμβάνουμε την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως αυτοκριτική για τη σύμπλευση του κόμματός του με την καραμανλική συνιστώσα της χρεοκοπίας της χώρας».

Διαμαντοπούλου: «Δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου»

Η Άννα Διαμαντοπούλου θέλησε να μην αφήσει αναπάντητα όλα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για την μη παρουσία του στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη.

«Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Σ. Κασσελάκης θα ήταν πολιτισμική ανατροπή. Αν απλά δεν ερχόταν ήταν αναμενόμενο. Το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου, αφού πριν έκανε το ίδιο με τον κόσμο της αριστεράς. Προσεχώς: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ», έγραψε η Άννα Διαμαντοπούλου στην ανάρτησή της στο Twitter

Ρουσόπουλος για Σημίτη: Δεν παίρνω πίσω το «Αρχιερέας της διαπλοκής»

Από την άλλη μεριά τόσο ο Θόδωρος Ρουσόπουλος όσο και ο Νικήτας Κακλαμάνης θέλησαν να πάρουν αποστάσεις από το όλο θέμα δίνοντας τις δικές τους απαντήσεις σχετικά με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη

Μιλώντας για το εάν πιστεύει ότι καλώς ο κ. Μητσοτάκης παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τον κ. Σημίτη, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε με… διπλωματικό τρόπο:

«Δεν θα κρίνω γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάει, αυτό είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού, αλίμονο. Καταλαβαίνετε πολύ καλά, ότι εάν έκανε την οποιαδήποτε κρίση η οποία μάλιστα -αν ήταν και διαφορετική από το ότι αποφάσισε να πάει- θα δημιουργούταν ένα ζήτημα εσωκομματικής αντιπαράθεσης», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη δική του θέση και άποψη έναντι του Κώστα Σημίτη, ο κ. Ρουσόπουλος ήταν αρκετά πιο ξεκάθαρος:

«Είχα σκληρές αντιπαραθέσεις με τον κ. Σημίτη οι οποίες δεν ήταν καθόλου προσωπικές. Κρίνω τον πολιτικό άνδρα ότι έκανε και καλά στον τόπο έκανε και κακά στον τόπο, δεν μπορώ να ξεχάσω ούτε τα μεν ούτε τα δε, δεν θα ισοπεδώσω. Ό,τι έχω πει όταν ήμουν στην κυβέρνηση υπουργός, όταν ήμουν στην αντιπολίτευση εκπρόσωπος δεν το παίρνω πίσω, ισχύει κατά κεραία».

Μάλιστα, σε ερώτηση για το εάν θα έπαιρνε πίσω το σύνθημα «Αρχιερέας της διαπλοκής», ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε χαρακτηριστικά:

«Όταν λέω δεν παίρνω απολύτως τίποτα πίσω οι δηλώσεις μου παραμένουν όπως τις είχα κάνει τότε. Δεν έχω μετανιώσει για κάτι από αυτά τα οποία έχω πει».

Νικήτας Κακλαμάνης: «Έχουμε τακτοποιήσει τα μισά ορφανά του Σημίτη –Δεν θα πήγαινα στην εκδήλωση»

«Έχω εκπεφρασμένη διαχρονική άποψη με σεβασμό μεν γιατί ο κ. Σημίτης υπήρξε οκτώ χρόνια πρωθυπουργός αλλά ήμουνα πάντα απέναντι του σε βασικές επιλογές που είχε κάνει», δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Νικήτας Κακλαμάνης, επαναλαμβάνοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως… «έχουμε τακτοποιήσει τα μισά ορφανά του Σημίτη στη ΝΔ».

«Δεν είχα κατ’αρχήν πρόσκληση. Αλλά αν είχα δεν θα πήγαινα πρώτον γιατί ήμουν ομιλητής στην εκδήλωση για τη Μ. Γιαννάκου», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ