Αλέξης Τσίπρας στον Βαρθολομαίο: Να υπερασπιστούμε την επιστήμη και τη ζωή με μήνυμα για τον εμβολιασμό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο στον οποίο υπογράμμισε το μήνυμα για την υπεράσπιση της επιστήμης και της ζωής, το μήνυμα για τον εμβολιασμό.

Ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε υγεία και δύναμη στον Οικουμενικό Πατριάρχη, για να συνεχίσει να μεταδίδει το οικουμενικό και πανανθρώπινο μήνυμα για ειρηνική συνύπαρξη των λαών, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ υπογράμμισε ότι ήταν ο πρώτος που έθεσε την ατζέντα της περιβαλλοντικής κρίσης πριν πάρει διαστάσεις.

Σημείωσε επίσης την «πολύ σημαντική προσφορά και παρουσία του στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, στη Λέσβο το 2016, καθώς και τα διαρκή μηνύματα του για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης.

Τσίπρας Βαρθολομαίος

«Αλλά και τέλος το πιο πρόσφατο, το πιο αν θέλετε επίκαιρο, το μήνυμα για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο ανορθολογισμός και να υπερασπιστούμε την επιστήμη και την ζωή. Το μήνυμα για τον εμβολιασμό», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι τόσο απλό κι όμως δεν πείθονται πολλοί άνθρωποι. Τόσο απλό», είπε στην αντιφώνηση του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, μεταφέροντας και μεταφράζοντας το μήνυμα του Ευαγγελίου κάτω από τα σημερινά δεδομένα». Σημείωσε ότι «το μήνυμα του Ευαγγελίου είναι αναλλοίωτο κι έχει ως κέντρο την αγάπη» και τόνισε ότι με αυτήν, ως κεντρικό άξονα της πίστης και της δράσης, «προχωρούμε» «και για την πανδημία και για το προσφυγικό και για την κλιματική αλλαγή».

Τσίπρας Βαρθολομαίος

«Για όλα τα θέματα το Πατριαρχείο μας εκφράζει το μήνυμα του Ευαγγελίου και προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν εν ειρήνη και ευημερία. Αυτό κάνουμε. Είναι χρέος μας να το κάνουμε», τόνισε.

Αναλυτικά, κατά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Να ευχηθώ πάνω από όλα υγεία και δύναμη και να συνεχίσετε το έργο της διακονίας σας που κλείνει 30 χρόνια συνεχούς και δυναμικής παρουσίας. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσετε να μεταδίδετε, να εκπέμπετε αυτό το ηχηρό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το οικουμενικό και πανανθρώπινο μήνυμα που αφορά τόσο την ανάγκη της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, αλλά και σύγχρονα μηνύματα. Είσαστε ο πρώτος που έθεσε την ατζέντα της περιβαλλοντικής κρίσης πριν αυτή πάρει διαστάσεις, εδώ και 30 χρόνια.

Να θυμηθώ επίσης την πολύ σημαντική συνεισφορά και παρουσία σας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μιας ανθρωπιστικής κρίσης, στη Λέσβο το 2016. Είναι σημαντικό, ιδίως στις ημέρες μας που χάνετε αυτή η ανθρώπινη διάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης και αναδεικνύεται η διάσταση του φόβου απέναντι στο διαφορετικό, να υπενθυμίσουμε αυτή τη διάσταση. Όπως επίσης και τα διαρκή σας μηνύματα για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης που βρεθήκαμε μαζί το 2019, για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Βαρθολομαίος Τσίπρας

Αλλά και τέλος το πιο πρόσφατο, το πιο αν θέλετε επίκαιρο, το μήνυμα για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο ανορθολογισμός και να υπερασπιστούμε την επιστήμη και την ζωή. Το μήνυμα για τον εμβολιασμό».

Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε:

«Είναι τόσο απλό κι όμως δεν πείθονται πολλοί άνθρωποι. Τόσο απλό. Κύριε πρόεδρε σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Από το Φανάρι, όχι μόνο εγώ προσωπικά αλλά όλοι μας, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, μεταφέροντας και μεταφράζοντας το μήνυμα του ευαγγελίου κάτω από τα σημερινά δεδομένα. Το μήνυμα του Ευαγγελίου είναι αναλλοίωτο κι έχει ως κέντρο την αγάπη.

Μίλησα και χθες για την αγάπη ως τον κεντρικό άξονα της πίστεώς μας και της δράσεως μας. Και με αυτό προχωρούμε. Και για την πανδημία και για το προσφυγικό και για την κλιματική αλλαγή. Για όλα τα θέματα το Πατριαρχείο μας εκφράζει το μήνυμα του ευαγγελίου και προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν εν ειρήνη και ευημερία. Αυτό κάνουμε. Είναι χρέος μας να το κάνουμε.

Δοξάζω τον Θεό που με αξίωσε να συμπληρώσω 30 χρόνια στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως. Είναι κάτι πολύ σπάνιο, νομίζω στην ιστορία δεν υπάρχει άλλος προκάτοχός μου που να είχε αυτή την ευλογία, να είναι 30 συναπτά χρόνια επί του θρόνου. Δόξα τω Θεώ! Όπως έλεγε ο μεγάλος προκάτοχός μου, ο Ιωάννης Χρυσόστομος: Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.

Αλέξης Τσίπρας Βαρθολομαίος

Και για τα λυπηρά που συμβαίνουν στη ζωή της Εκκλησίας και στην προσωπική μας ζωή και αυτά τα δεχόμεθα με ευγνωμοσύνη, διότι εφόσον τα επιτρέπει ο Θεός θα πει ότι έχει το σκοπό του, και εκείνος ξέρει καλύτερα από εμάς.

Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Συμπίπτει με την ημέρα της αναχωρήσεως μου. Σήμερα το μεσημέρι επιστρέφουμε στην Κωνσταντινούπολη. Ενθυμούμεθα τις επισκέψεις σας εκεί και όλως ιδιαιτέρως την επίσκεψή σας στην Χάλκη που την αναφέρατε και την πολύ σπουδαία ομιλία που κάνατε από στήθους. Ξέραμε ότι είχατε έτοιμη γραπτή ομιλία, όμως αισθανθήκατε ευφορία θα έλεγα και μιλήσατε πάρα πολύ ωραία θα έλεγα. Μας έκανε εντύπωση, ούτε θεολόγος να ήσασταν. Ευχαριστούμε και μακάρι να σας ξαναδούμε. Να περάσει ο άμεσος κίνδυνος της πανδημίας, να σας δούμε και πάλι».

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Να υπερασπιστούμε την επιστήμη, τη ζωή, τον άνθρωπο
Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο που συνεχίζει εδώ και τρεις δεκαετίες το έργο της διακονίας, εκπέμποντας και μεταδίδοντας το ηχηρό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Το οικουμενικό και πανανθρώπινο μήνυμα που αφορά τόσο την ανάγκη της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, αλλά και σύγχρονα μηνύματα. Είναι ο πρώτος που έθεσε την ατζέντα της περιβαλλοντικής κρίσης πριν αυτή πάρει διαστάσεις, εδώ και 30 χρόνια.
Σημείωσα επίσης την πολύ σημαντική συνεισφορά και παρουσία του στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μιας ανθρωπιστικής κρίσης, στη Λέσβο το 2016.
Είναι σημαντικό, ιδίως στις ημέρες μας που χάνεται η ανθρώπινη διάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης και αναδεικνύεται η διάσταση του φόβου απέναντι στο διαφορετικό, να υπενθυμίσουμε αυτή τη διάσταση. Όπως επίσης και τα διαρκή του μηνύματα για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, όπου βρεθήκαμε μαζί το 2019, για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού σε παγκόσμια κλίμακα.
Αλλά και το πιο πρόσφατο, το πιο επίκαιρο, το μήνυμα για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο ανορθολογισμός και να υπερασπιστούμε την επιστήμη και την ζωή. Το μήνυμα για τον εμβολιασμό.

Οι φωτό από το INTIME

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ