Αλαβάνος:Nα μην εκφοβίζουν τον κόσμο για το ευρώ

Αλαβάνος:Nα μην εκφοβίζουν τον κόσμο για το ευρώ

Την έναρξη μιας μεγάλης συζήτησης για την παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ, προτείνει ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν αποτελεί εναλλακτική λύση…

 

“Στη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, δεν θα υπάρξει λύση εάν δεν υπάρξει μία συσπείρωση, εμπιστοσύνη και κινητοποίηση του κόσμου σε μία κατεύθυνση. Η κατεύθυνση αυτή δεν είναι η τρόικα, δεν είναι τα μνημόνια, δεν είναι το ίδιο το ευρώ, δεν είναι και η έξοδος από το ευρώ ακόμα . Γι αυτό πιστεύω ότι πρέπει να φύγουν αυτές οι προσπάθειες εκφοβισμού και να γίνει μία μεγάλη συζήτηση. Δεν πρέπει να την φοβόμαστε”, είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, χαρακτηρίζοντας την ίδια στιγμή πολύ σημαντική τη δυνατότητα να αποκτήσεις δικό σου νόμισμα και ρευστότητα.

“Να σταματήσει και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση να εκφοβίζουν τον κόσμο και να λένε ότι έξοδος από το ευρώ να είναι μια εθνική καταστροφή”, τόνισε, επισημαίνοντας την ανάγκη για πολιτική έκφραση αυτού του ρεύματος.

“Με εξαίρεση το ΚΚΕ όλη η βουλή είναι υπέρ του ευρώ. Κι όμως παρουσιάζεται το παράδοξο ότι στις έρευνες εμφανίζεται ένα ποσοστό που διευρύνεται συνεχώς, 25-30%, που θέλει αλλαγή νομίσματος και ένα ποσοστό που το σκέφτεται παρότι αυτό το ποσοστό δεν έχει ουσιαστικά κοινοβουλευτική έκφραση, που σημαίνει ότι η κοινωνία είναι πιο προωθημένη από την πολιτική”, ανέφερε, προσθέτοντας : “Θέλω να πιστεύω και οι προσπάθειές μας εκεί τείνουν στο να υπάρξει έκφραση αυτό του ρεύματος κυρίως  για να γίνει μία μεγάλη συζήτηση και να αποφασίσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός που έχει ευθύνη για την τύχη του”.

 

Ασκώντας κριτική στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε : “Όταν ακούει κανείς την αξιωματική σήμερα να λέει το ίδιο πράγμα ότι η έξοδος από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή, δηλαδή το όριό μου είναι το ευρώ, πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα. Ότι αυτό δεν είναι εναλλακτική λύση, και ότι χρειάζεται να γίνει μεγάλη τομή και να διδαχθούμε από την παγκόσμια ιστορία των κρίσεων για το τι κάνουμε”.

 

Aκούστε το ηχητικό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ