Άκης: Ζητώ συγγνώμη από τον λαό

Άκης: Ζητώ συγγνώμη από τον λαό

   

Τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη για τις παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, κήρυξε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη με τις αγορεύσεις των εισαγγελέων επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο κ. Τσοχατζόπουλος πήρε το λόγο και είπε στο δικαστήριο ότι επί 40 χρόνια που ασχολήθηκε με την πολιτική «υπηρέτησα και ποτέ δεν έβλαψα το Δημόσιο συμφέρον».

Ο πρώην υπουργός απευθύνθηκε στον λαό και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο, όπως σημείωσε, “πορευτήκαμε τόσα χρόνια” και ζήτησε συγγνώμη για το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, για όσα βιώνει τώρα η χώρα με την “οικονομική χρεωκοπία”.

“Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη απέναντι σ’ αυτό τον λαό, τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο παλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια, με διάφορες ηγεσίες Παπανδρέου, Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, με τον οποίον το γυαλί ράγισε. Οδηγηθήκαμε σε οικονομική χρεοκοπία. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην Ελλάδα. Και φορτωθήκαμε εξοντωτικές ποινές από τους δανειστές μας. Ο κόσμος όσο χαμηλά και να πέσει, έχει τη δύναμη να ξανασηκωθεί. Εγώ χρεώνομαι απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους την ευθύνη που μου αναλογεί και τους καλώ να δεχτούν τη συγνώμη μου, γιατί αυτό που πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός λίγοι μπορούν να πουν ότι είναι μακριά από τις ευθύνες. Ο καθένας προσωπικά έχει την ευθύνη του”, τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα που είχαν υποβάλει οι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και το αίτημα του πρώην υπουργού για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, κρίνοντας ότι οι συγκεκριμένες καταθέσεις έχουν καλυφθεί από άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

 

 

Διαβάστε επίσης

“Καυτοί” διάλογοι στη δίκη Άκη

Ζήγρας: Άκη, ζήτα συγγνώμη από τον κόσμο

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ