Αίρονται από τη Δευτέρα και σταδιακά οι περιορισμοί για τους Ιταλούς τουρίστες

Τη σταδιακή άρση των περιορισμών που έχει επιβάλει η χώρα μας για τους Ιταλούς τουρίστες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ιταλίας, στο περιθώριο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών για τον καθορισμό ΑΟΖ.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, με τον Λουίτζι Ντι Μάιο, συζήτησαν διεξοδικά την κρίση της πανδημίας, τις επιπτώσεις της και την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ ο Ιταλός υπουργός ενημέρωσε τον κ. Δένδια για τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ιταλία.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα και σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα, η Ελλάδα θα άρει τους περιορισμούς για τους Ιταλούς τουρίστες. «Η Ελλάδα αίρει, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα και σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα, τους όποιους περιορισμούς. Η Ελλάδα αναμένει ότι οι Ιταλοί φίλοι μας θα περάσουν και φέτος τις διακοπές τους στη χώρα μας, όπως όλα τα τελευταία χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Από την πλευρά του, ο Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε «ευτυχής» που η Ελλάδα θα άρει τους περιορισμούς για τους Ιταλούς τουρίστες. Όπως τόνισε, ο τουρισμός είναι ένας οικονομικός τομέας πρώτιστης σημασίας για την Ιταλία και την Ελλάδα και δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που ο Νίκος Δένδιας τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει εκ νέου προς την Ιταλία μέχρι τέλος του μήνα, αίροντας οποιαδήποτε περιορισμό για τους Ιταλούς τουρίστες. Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, διαβεβαίωσε ότι όλες οι τουριστικές εμπορικές δραστηριότητες έχουν ετοιμαστεί να υποδεχθούν με ασφάλεια τους τουρίστες.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Λουίτζι Ντι Μάιο τόνισε πως πρέπει να ακολουθηθούν ενιαίοι κανόνες δια στερεάς, θαλάσσης και αέρος, ώστε να μην κατακερματίζεται η τουριστική αγορά.

Επίσης, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στην Ελλάδα για τη συνεργασία της στο πρόγραμμα next generation EU, ένα φιλόδοξο σχέδιο, όπως το χαρακτήρισε, για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Στη διαπραγμάτευση που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας είπε πως η Ιταλία, η Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσβλέπουν να έχουν τις καλύτερες συνθήκες για να αντιμετωπίσουν αυτή την οικονομική κρίση που προέρχεται από την πανδημία, που έβλαψε τις οικονομίες των χωρών.

Επισήμανε ότι Ελλάδα και Ιταλία συνεργάστηκαν από κοινού για να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και χαιρέτισε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας πως κινείται προς την ορθή κατεύθυνση. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να τηρηθεί η στενή συνεργασία μεταξύ Αθηνών και Ρώμης, διασφαλίζοντας ότι οι πόροι θα δρομολογηθούν στις πλέον πληγείσες περιοχές, ώστε να ανακάμψουν οι οικονομίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ