Αιχμές Οικονόμου κατά Τσίπρα για την ομιλία του στη Βουλή

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχολίασε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

“Την ημέρα που ο Ελληνισμός θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη -έναν άνθρωπο που με τη ζωή, τις υπερβάσεις και την στάση του υπηρέτησε την εθνική ενότητα κι ομοψυχία- ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε ένα ακόμη ντελίριο ψεμάτων, διχαστικών μηνυμάτων και άθλιων  προσωπικών επιθέσεων” τονίζει ο κ. Οικονόμου.

“Προφανώς, είχε ετοιμάσει την ομιλία του πριν ανακοινωθεί η απώλεια του μεγάλου Έλληνα. Το γεγονός όμως ότι επέλεξε να την εκφωνήσει αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, πόσο κατώτερος είναι των απαιτήσεων του θεσμικού του ρόλου. Ειδικά τη σημερινή ημέρα, η σύγκριση είναι συντριπτική εις βάρος του. Είναι εκτός τόπου, εκτός θέματος. Και το κυριότερο εκτός εποχής” προσθέτει.

Τσίπρας βουλή

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

«Έκτρωμα» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, προαναγγέλλοντας ότι θα ξηλωθεί από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης της ευθύνης της διακυβέρνησης του τόπου «από μια νέα προοδευτική κυβέρνηση».

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως είπε, αποτελεί «ύβρη στις σημερινές και τις επόμενες γενιές Ελληνίδων και Ελλήνων» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για υλοποίηση «πολιτικού σχεδίου εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή και ο κ. Μητσοτάκης ένας πρωθυπουργός σε βέρτιγκο», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να εξηγήσει «μακριά από τις αγωνίες και τη ζωή κάθε απλού πολίτη αυτής της χώρας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αλλαγή στο Ασφαλιστικό μαζί με την αντιμεταρρύθμιση στην εργασία και τις αλλαγές στη παιδεία με τους 40.000 νέους έξω απ’ τα ΑΕΙ, αποδεικνύουν για ποιους κυβερνάει ο κ. Μητσοτάκης».

Έστρεψε τα πυρά του και κατά του Πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ότι «δεν έχει κανένα ενδιαφέρον ούτε καν γι’ αυτούς που τον εξέλεξαν, τον αφορούν και υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα κάποιων λίγων αλλά εκλεκτών»

Τσίπρας: Ο ανασχηματισμός ήταν το μεγαλύτερο φιάσκο που έχει υποπέσει ποτέ Πρωθυπουργός της χώρας

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, τον χαρακτήρισε ως «παρωδία» και ως το «μεγαλύτερο φιάσκο που έχει υποπέσει ποτέ Πρωθυπουργός της χώρας».

Υποστήριξε, δε, ότι απέδειξε «ότι είναι ένας αδύναμος και ακατάλληλος για τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, Πρωθυπουργός».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι αντικαταστάθηκαν οι επικεφαλής υπουργοί των «δήθεν μεγάλων επιτυχιών, της πανδημίας, του δόγματος της τάξης και της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας».

Τον κατηγόρησε, επίσης, ότι «επιχείρησε με επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα, όχι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά να δημιουργήσει εντυπώσεις διεμβολισμού των πολιτικών του αντιπάλων και υφαρπαγής στελεχών».

Σχετικά με τα όσα συνέβησαν με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης; Ποιο σύνδρομο μεγαλομανίας και αμετροέπειας τον διακατέχει, που είχε την εντύπωση ότι μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν το τρόπο;».

Όπως είπε, απευθύνθηκε όχι απλά σε ένα παλαιό στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε έναν σημερινό συνεργάτη και σύμβουλο του.

«Και τι εντύπωση είχε; Ότι δεν θα με ενημερώσει για τη πρόταση που του έγινε; Ή ότι μόλις ο κ. Μητσοτάκης τον ακουμπήσει θα μεταμορφωθεί και θα τρέξει να τον ακολουθήσει;», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι επί μία εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης «δεν σήκωσε το τηλέφωνο, παρά έβαλε τον συνεργάτη του να μας ενημερώσει, πέντε λεπτά πριν, επιχειρώντας με αυτό το τρόπο να παγιδεύσει έναν υπουργό στη κυβέρνησή του».

Συμπλήρωσε πως αν ο κ. Μητσοτάκης πίστευε στην ανάγκη συνεννόησης «δεν θα ερχόταν εδώ να μην αναγνωρίσει κανένα λάθος, δεν θα πέταγε στο καλάθι των αχρήστων την πρόταση μας για ενιαία αρχή πολιτικής προστασίας και δεν θα έβγαζε τον αληθινό του εαυτό, με την επανάληψη της τυμβωρυχίας για την τραγωδία στο Μάτι: Όταν για άλλη μια φορά μας είπε, την ώρα που επιχειρούσε και πρότεινε την υπουργοποίηση Αποστολάκη, ότι η κυβέρνηση στην οποία εθήτευσε ο Αποστολάκης, έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι».

Συνέχισε την κριτική του σε υψηλούς τόνους, λέγοντας ότι «εδώ δεν μιλάμε απλά για πολιτικό απατεώνα, αλλά για μια κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού αμοραλισμού» και «πράξη πολιτικής αγυρτίας».

Τον κατηγόρησε, επίσης, ότι «αντί για πρόσκληση συνεννόησης σχεδίαζε προσκλήσεις αποστασίας, μια στάση με την οποία το όνομα Μητσοτάκης έχει γίνει ιστορικά συνώνυμο».

Η κυβέρνηση γίνεται πλέον με τον ανασχηματισμό «κυβέρνηση της ακραίας δεξιάς», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως «η απόπειρα διεμβολισμού της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης εξέπνευσε με τον πολιτικό εξευτελισμό και την αποπομπή του κ. Χρυσοχοΐδη και την ηχηρή άρνηση του Βαγγέλη Αποστολάκη».

«Από δω και στο εξής θα δείχνετε αυτό που πραγματικά είστε. Η κυβέρνηση των πρωτοκλασάτων υπουργών του κ. Καρατζαφέρη, του ΛΑΟΣ. Η κυβέρνηση του κ. Βορίδη, του κ. Γεωργιάδη, του κ. Πλεύρη», συμπλήρωσε.

«Θα τον λουστείτε τον κ. Πλεύρη μέχρι τέλους», σχολίασε, αναφέροντας ότι επελέγη για τη θέση του υπουργού Υγείας «όχι απλά μονάχα ένας ακροδεξιός, ακραίος δεξιός που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο, αλλά που με δηλώσεις του το καλοκαίρι έλεγε ότι θεωρεί ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί και που με το ρατσιστικό μίσος του καλούσε σε απελάσεις οροθετικών γυναικών από την Αφρική».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ